Imate djecu koja zbog koronavirusa sluša nastavu online? Zbog novih mjera Kriznog stožera radite od kuće? Ako niste jedna od onih sretnica s velikim domom u kojem svatko ima svoju sobu, vjerojatno vam nedostaje prostora i privatnosti za obavljanje svakodnevnih sitnica.

Najjednostavniji načn da sebi i svojim ukućanim stvorite privatni kutak jest da pregradite prostor.

Najlakši način za pregrađivanje prostora, pak, je pametno pozicioniranje ormara. Što je ormar viši to ćete i vi dobiti više privatnosti u svojem kutku.

Stil Francuskinja može vas inspirirati i kada je riječ o uređenju doma Tako to rade Francuskinje: Sedam jednostavnih savjeta za "très chic" uređenje doma

No imajte na umu da pregrađivanjem u potpunost ne blokirate izvor prirodne svjetlosti sa svake strane ormara. Mračna prostorija mogla bi vas demotivirati za obavljanje bilo kakvog posla.

Prostor možete vizualno pregraditi i policom za knjige, regalom ili sličnim komadom namještaja. Poslužit će i niska komoda na koju možete dodati lončance s cvijećem ili kakvim drugm ukrasom da biste „podigli zid“ i odvojili se od ostatka kućanstva.

Slika nije dostupna Kako lijepo! Stan u okolici Ivanić Grada u kojem su savršeno spojeni staro i novo

Imate nišu u kuhinji ili u nekom drugom dijelu kuće koja vam zjapi prazna? Gurnite u nju mali stolić i stolac i dobili ste odvojeni radni prostor. U konačnci, prostor možete odvojiti i zavjesama ili paravanom za presvlačenje ako ih već posjedujete ili samostalno napraviti kakav viseći ukras.

Imajte na umu da su sve ovo načini da se vizualno odvojite od kućanstva. Zvuk će i dalje prolaziti kroz prostoriju, pa obavezno stavite slušalice na uši.

Luster od 10 kuna kao najljepši ukras u stanu - 2 Wow! Kako luster od 10 kuna učiniti najljepšim ukrasom u stanu

Kada trebate obaviti važan telefonski poziv, utočište možete potražiti i na balkonu. Dolazi nam lijepo vrijeme, a uz malo premještanja i organizacije možete si napraviti zgodan ured na balkonu.

Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte nekoliko ideja za pregrađivanje doma sa stvarima koje već imate kod kuće.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju