Kupovanje štikli može biti riskantno jer u tom kratkom vremenu, koliko traje isprobavanje obuće u dućanu, ne možemo znati hoće li nam štikle biti udobne. No rješenje postoji jer našli smo trik koji će vam u dvije sekunde otkriti hoće li štikle biti udobne.

Da biste zaključili hoće li vam štikle biti udobne, ne morate ih čak ni probati! Naime, to možete znati i samo gledajući cipele, a sve što vam još treba je metar. Udaljenost između đona, odnosno potplata i pete otkrit će vam jesu li štikle udobne.

I prije isprobavanja možete vidjeti hoće li štikle biti neudobne

Ako je udaljenost između đona i pete manja od 7,5 centimetara, cipele vam neće biti udobne, bez obzira na visinu pete. Što je udaljenost kraća, to je veći nagib i veća težina na nožnim prstima, a s time i veća neudobnost i bol.

Dakle, želite li nositi udobne cipele na potpeticu, kupite one kod kojih ova udaljenost iznosi najmanje 7,5 centimetara.

Naručujete li cipele u online trgovini i ne možete ih fizički izmjeriti, možete napraviti to da ih izmjerite na ekranu računala i usporedite ih s drugim cipelama na visoku potpeticu na stranici. Štikle s većom udaljenosti od đona do potpetice bit će udobnije, a one s manjom udaljenosti bolje je izbjegavati.

Pogledajte i:

Slika nije dostupna 10 savršenih štikli za doček Nove godine već od 114 kuna

Slika nije dostupna Od 188 kuna: 15 modela štikli stvorenih za blagdanske proslave

Slika nije dostupna Ništa ispod 10 centimetara: 20 kultnih štikli rezerviranih za najspretnije dame

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju