"Da je Bog želio da žene nose cipele s ravnim potplatima, ne bi izmislio Manola Blahnika", napisala je 1994. godine Alexandra Shulman, novinarka i bivša urednica britanskog izdanja magazina Vogue.

Galerija Model Agua Model Decebalo Model Cassinasli +8 Model Escora

Ni Manolo nas ne želi vidjeti u ravnim potplatima, a kamoli u tenisicama.

Kad vidim sve te divne žene koje su krajem 90-ih i početkom novog tisućljeća odlazile u Milano po poštene cipele, a sada su počele nositi one grozne sportske cipele… Za mene je to grozno. Možda se previše držim svojih starih ideja o pristojnom odijevanju, ali ne volim vidjeti elegantne ljude u tenisicama, kazao je legendarni dizajner koji ove godine slavi 50. obljetnicu rada.

Model Decebalo Model Decebalo (Foto: Manolo Blahnik)

Njegov osobni stil pripada nekim drugim starim vremenima, a isto vrijedi i za njegove čarobne cipele koje su mnogim ženama san snova.

Dodatna reklama nikad mu nije trebala, ali pojavljivanje njegovih cipela u seriji "Seks i grad" samo mu je pomoglo da učvrsti svoju poziciju na tržištu.

Model Ticuna Model Ticuna (Foto: Manolo Blahnik)

Carrie Bradshaw nije ga zaboravila ni u novoj seriji "And Just Like That" u kojoj je opet pokazala svoje najdraže cipele na svijetu, Manolove salonke Hangisi u plavoj boji.

Sarah Jessica Parker s modelom Hangisi Sarah Jessica Parker s kultnim modelom Hangisi u seriji "And Just Like That" (Foto: Profimedia)

Identičan model u svojoj garderobi ima i Jelena Rozga koja ih je nedavno pokazala na predstavljanju nove kolekcije brenda H&M.

Naravno, Hangisi nije jedina njegova cipela koju dame priželjkuju. U galeriji provjerite koji se to modeli Manola Blahnika nalaze na popisu najpoželjnijih cipela na svijetu.

Model Cassinasli Model Cassinasli (Foto: Manolo Blahnik)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju