"Da je Bog želio da žene nose cipele s ravnim potplatima, ne bi izmislio Manola Blahnika", napisala je 1994. godine Alexandra Shulman, novinarka i bivša urednica britanskog izdanja magazina Vogue.

Ni Manolo nas ne želi vidjeti u ravnim potplatima, a kamoli u tenisicama.

Kad vidim sve te divne žene koje su krajem 90-ih i početkom novog tisućljeća odlazile u Milano po poštene cipele, a sada su počele nositi one grozne sportske cipele… Za mene je to grozno. Možda se previše držim svojih starih ideja o pristojnom odijevanju, ali ne volim vidjeti elegantne ljude u tenisicama, kazao je legendarni dizajner koji ove godine slavi 50. obljetnicu rada.

Njegov osobni stil pripada nekim drugim starim vremenima, a isto vrijedi i za njegove čarobne cipele koje su mnogim ženama san snova.

Dodatna reklama nikad mu nije trebala, ali pojavljivanje njegovih cipela u seriji "Seks i grad" samo mu je pomoglo da učvrsti svoju poziciju na tržištu.

Carrie Bradshaw nije ga zaboravila ni u novoj seriji "And Just Like That" u kojoj je opet pokazala svoje najdraže cipele na svijetu, Manolove salonke Hangisi u plavoj boji.

Naravno, Hangisi nije jedina njegova cipela koju dame priželjkuju. U galeriji provjerite koji se to modeli Manola Blahnika koji za sebe kaže da je "tek običan postolar" nalaze na popisu najpoželjnijih cipela na svijetu.

10 kultnih modela: Biste li nosili najpoželjnije cipele na svijetu? Kultne sandale modne kuće Chanel Štikle Christiana Louboutina Cipele J'Adior modne kuće Dior +7 Cipele Manola Blahnika

10 poznatih Hrvatica u vrtoglavim štiklama koje nisu za svakoga Nina Badrić voli cipele s visokom potpeticom Maja Šuput voli štikle s vrtoglavom potpeticom I Lana Jurčević voli nositi štikle +6 Jelena Rozga bez problema hoda i u cipelama s dugom iglenom potpeticom

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju