"Da je Bog želio da žene nose cipele s ravnim potplatima, ne bi izmislio Manola Blahnika", napisala je 1994. godine Alexandra Shulman, novinarka i bivša urednica britanskog izdanja magazina Vogue.

Galerija Model Hangisi Model Hangisi Model Ticuna +8 Model Decebalo

Ni Manolo nas ne želi vidjeti u ravnim potplatima, a kamoli u tenisicama.

Kad vidim sve te divne žene koje su krajem 90-ih i početkom novog tisućljeća odlazile u Milano po poštene cipele, a sada su počele nositi one grozne sportske cipele… Za mene je to grozno. Možda se previše držim svojih starih ideja o pristojnom odijevanju, ali ne volim vidjeti elegantne ljude u tenisicama, kazao je legendarni dizajner koji ove godine slavi 50. obljetnicu rada.

Model Decebalo Model Decebalo (Foto: Manolo Blahnik)

Njegov osobni stil pripada nekim drugim starim vremenima, a isto vrijedi i za njegove čarobne cipele koje su mnogim ženama san snova.

Dodatna reklama nikad mu nije trebala, ali pojavljivanje njegovih cipela u seriji "Seks i grad" samo mu je pomoglo da učvrsti svoju poziciju na tržištu.

Model Verda Model Verda (Foto: Savannahs)

Carrie Bradshaw nije ga zaboravila ni u novoj seriji "And Just Like That" u kojoj je opet pokazala svoje najdraže cipele na svijetu, Manolove salonke Hangisi u plavoj boji.

Sarah Jessica Parker s modelom Hangisi Sarah Jessica Parker s modelom Hangisi (Foto: Guliver Images)

Naravno, Hangisi nije jedina njegova cipela koju dame priželjkuju. U galeriji provjerite koji se to modeli Manola Blahnika koji za sebe kaže da je "tek običan postolar" nalaze na popisu najpoželjnijih cipela na svijetu.

Nicole Kidman nosila je model Nadira Nicole Kidman nosila je model Nadira (Foto: Profimedia)

10 kultnih modela: Biste li nosili najpoželjnije cipele na svijetu? Kultne sandale modne kuće Chanel Štikle Christiana Louboutina Cipele J'Adior modne kuće Dior +7 Cipele Manola Blahnika

10 poznatih Hrvatica u vrtoglavim štiklama koje nisu za svakoga Nina Badrić voli cipele s visokom potpeticom Maja Šuput voli štikle s vrtoglavom potpeticom I Lana Jurčević voli nositi štikle +6 Jelena Rozga bez problema hoda i u cipelama s dugom iglenom potpeticom

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju