Preuređenje doma velik je, opsežan i zahtjevan posao koji traži dobro planiranje, puno vremena, ali i veliki financijski izdatak. No, kada većinu posla napravite sami, može se znatno uštedjeti, baš kako je uspjelo i Hannah i Oliveru iz engleskog grada Salisburyja, koji su svoju jako staru kuću preuredili u prelijepi dom u skandinavskom stilu.

Galerija Jako stara kuća preuređena je u dom u skandinavskom stilu - 2 Jako stara kuća preuređena je u dom u skandinavskom stilu - 6 Jako stara kuća preuređena je u dom u skandinavskom stilu - 8 +6 Veliko preuređenje stare kuće koštalo je 9000 funti (oko 81.000 kuna)

Grafička dizajnerica Hannah Heemsbergen i njezin partner Oliver Marshall, koji radi kao inženjer, oboje 28-godišnjaci, kupili su staru nekretninu u viktorijanskom stilu izgrađenu 1880. godine za 235.000 funta. Kuću s tri spavaće sobe kupili su s planom da je preurede po vlastitom ukusu, tako da u njoj imaju savršen osjećaj doma.

Jako stara kuća preuređena je u dom u skandinavskom stilu - 4 Stara kuća sada blista u prelijepom skandinavskom stilu (Foto: Profimedia)

Oliver i ja sav posao odradili smo sami, jedina pomoć koju smo imali bio je građevinar koji je ugradio čeličnu gredu u kuhinji za veći prozor te fasader. Puno stvari pokušali smo napraviti sami zbog velikih troškova koje bismo imali da smo nekoga platili za to, a i zato što volimo nove projekte, kazala je Hannah za Jam Press. Zasukali su rukave i tako na veliko preuređenje potrošili svega 9000 funti (oko 81.000 kuna).

Kada većinu posla u preuređenju napravite sami, može se znatno uštedjeti

Jako stara kuća preuređena je u dom u skandinavskom stilu - 5 Veliko preuređenje stare kuće koštalo je 9000 funti (oko 81.000 kuna) (Foto: Profimedia)

Transformaciju svojeg doma započeli su od spavaćih soba bojeći zidove i bruseći podove kako bi im dali novi finiš, što ih je koštalo oko tristo funti. Kako bi ostali unutar budžeta, namještaj su nabavljali u trgovinama rabljenom robom, kao i dekoracije za dom, a sve u bež, bijelim i sivim tonovima karakterističnima za šik skandinavski stil.

Par iz Manchestera transformirao je stari bungalov u kuću iz snova uz znatnu uštedu novaca - 2 Kako je par transformirao stari bungalov u kuću iz snova uz znatnu uštedu novca

Transformacija derutne kuće u ljupki dom iz mašte - 2 Kako je bračni par neuseljivu derutnu kuću preuredio u ljupki dom iz mašte

Pod u dnevnoj sobi bio je potpuno trul, pa su ga morali skinuti i postaviti restaurirani parket od punog drveta, kupljen na eBayu za 1500 funti. Za kuhinju je par kupio potpuno novu kuhinjsku jedinicu iz trgovine koja nudi odvojene kuhinjske elemente za "uradi sam" projekte te su stavili novi prozor kako bi u prostor dopiralo više svjetla.

Postavili su i nove pločice na zidove i pod te nove police i dekorativne predmete - kuhinja je tako zablistala, a i ostatak njihova doma, koji sada izgleda kao potpuno nova kuća.

Jako stara kuća preuređena je u dom u skandinavskom stilu - 10 Jako stara kuća preuređena je u šarmantni dom u skandinavskom stilu (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju