Preuređenje doma velik je, opsežan i zahtjevan posao koji traži dobro planiranje, puno vremena, ali i velik financijski izdatak. No kada većinu posla napravite sami, može se znatno uštedjeti, baš kako je uspjelo i Hanni i Oliveru iz engleskoga grada Salisburyja, koji su svoju jako staru kuću preuredili u prelijepi dom u skandinavskom stilu.

Grafička dizajnerica Hannah Heemsbergen i njezin partner Oliver Marshall, koji radi kao inženjer, oboje 28-godišnjaci, kupili su staru nekretninu u viktorijanskom stilu izgrađenu 1880. godine za 235.000 funta. Kuću s tri spavaće sobe kupili su s planom da je preurede po vlastitom ukusu, tako da u njoj imaju savršen osjećaj doma.

Oliver i ja sav posao odradili smo sami, jedina pomoć koju smo imali bio je građevinar koji je ugradio čeličnu gredu u kuhinji za veći prozor te fasader. Puno stvari pokušali smo napraviti sami zbog velikih troškova koje bismo imali da smo nekoga platili za to, a i zato što volimo nove projekte, kazala je Hannah za Jam Press. Zasukali su rukave i tako na veliko preuređenje potrošili svega 9000 funti (oko 81.000 kuna).

Kada većinu posla u preuređenju napravite sami, može se znatno uštedjeti

Transformaciju svojeg doma započeli su od spavaćih soba bojeći zidove i bruseći podove kako bi im dali novi finiš, što ih je koštalo oko tristo funti. Kako bi ostali unutar budžeta, namještaj su nabavljali u trgovinama rabljenom robom, kao i dekoracije za dom, a sve u bež, bijelim i sivim tonovima karakterističnima za šik skandinavski stil.

Pogledajte maaali balkon stana na Pešćenici pretvoren u oazu začinskog bilja i povrća Ivana Marketin iz Zagreba svoj balkon veličine uredskog stola pretvorila je u malu zelenu oazu - 7 Ivana Marketin iz Zagreba svoj balkon veličine uredskog stola pretvorila je u malu zelenu oazu - 4 Ivana Marketin iz Zagreba na svom majušnom balkonu uzgaja razno začinsko bilje - 4 +18 Ivana Marketin iz Zagreba svoj balkon veličine uredskog stola pretvorila je u malu zelenu oazu - 1

Famozna! Kuća u Koprivnici u kojoj su cigleni zid i crna kuhinja rađena po mjeri glavne zvijezde Danijela Novak iz Koprivnice uredila je svoju kuću kao predivan open space s ciglenim zidovima i crnom kuhinjom - 7 Danijela Novak iz Koprivnice uredila je svoju kuću kao predivan open space s ciglenim zidovima i crnom kuhinjom - 2 Danijela Novak iz Koprivnice uredila je svoju kuću kao predivan open space s ciglenim zidovima i crnom kuhinjom - 1 +8 Danijela Novak iz Koprivnice uredila je svoju kuću kao predivan open space s ciglenim zidovima i crnom kuhinjom - 4

Pod u dnevnoj sobi bio je potpuno truo, pa su ga morali skinuti i postaviti restaurirani parket od punog drveta, kupljen na eBayu za 1500 funti. Za kuhinju je par kupio potpuno novu kuhinjsku jedinicu iz trgovine koja nudi odvojene kuhinjske elemente za "uradi sam" projekte te su stavili novi prozor kako bi u prostor dopiralo više svjetla.

Postavili su i nove pločice na zidove i pod te nove police i dekorativne predmete - kuhinja je tako zablistala, a i ostatak njihova doma, koji sada izgleda kao potpuno nova kuća.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju