Nakon što nam je pokazala svoje idilično dvorište s kamenjarom i elegantnom natkrivenom terasom, Danijela Novak iz Koprivnice "provela" nas je i kroz unutarnji dio svojeg doma uređen kao open space sa spojenom kuhinjom, blagovaonicom i dnevnim boravkom. Cigleni zidovi, puno drva i crna kuhinja glavni su aduti ovog predivno uređenog prostora.

Galerija Danijela Novak iz Koprivnice uredila je svoju kuću kao predivan open space s ciglenim zidovima i crnom kuhinjom - 7 Danijela Novak iz Koprivnice uredila je svoju kuću kao predivan open space s ciglenim zidovima i crnom kuhinjom - 2 Danijela Novak iz Koprivnice uredila je svoju kuću kao predivan open space s ciglenim zidovima i crnom kuhinjom - 1 +8 Posebna zvijezda njihova open spacea su zidovi od cigle u kombinaciji s puno drveta

Pri uređenje svoje kuće Danijela Novak i njezin suprug Martin željeli su postići topli ugođaj i u tome su i uspjeli. Stil unutrašnjeg uređenja smislili su, kako kaže Danijela, u hodu, kao što je bilo i s vanjskim djelom njihova doma.

Suprug i ja sve zajedno dogovaramo i to onda ostvarujemo. Nemamo neki određeni stil uređenja koji preferiramo, ono što nam je za oko lijepo, to nam se sviđa. Tako i ovo unutrašnje uređenje vuče na industrijski stil, koji nam se uklapa savršeno i prezadovoljni smo svime, kaže nam mama 24-godišnje Lorene i 17-godišnjeg Antonija. Danijela i Martin sve su polako isplanirali i sve polako uredili, a njezin suprug još uvijek ima neke nove ideje pa se tako stalno upotpunjuju i stvaraju sebi i djeci dom u kojem uživaju.

Danijela Novak iz Koprivnice uredila je svoju kuću kao predivan open space s ciglenim zidovima i crnom kuhinjom - 8 'Open space nama je savršen, obožavamo ga, jer i on daje toplinu cijelom domu i lijepo se može sve iskombinirati' (Foto: Privatne fotografije)

Posebna zvijezda njihova open spacea su zidovi od cigle u kombinaciji s puno drveta što stvara posebno ugodan i zanimljiv interijer. Cigleni zid bio je ideja Danijelina supruga, a inspiracija kako ga uklopiti u prostor s namještajem i ostalim dijelovima interijera, došla mu je iz glave, kao što to bude i inače.

Suprug si zamisli kako bi to izgledalo, napravi nacrt na papiru i tako to i ostvari. Drvena stajska vrata također su suprugova ideja jer se savršeno uklapaju uz cigleni zid, a i podignu cijelu prostoriju, dodaje Danijela. I kuhinja je baš onakva kakvu su si zamislili i željeli, rađena po mjeri, uz crtanje na papiru i ideje iz glave.

Danijela Novak iz Koprivnice uredila je svoju kuću kao predivan open space s ciglenim zidovima i crnom kuhinjom - 1 Drvena stajska vrata savršeno se uklapaju uz cigleni zid (Foto: Privatne fotografije)

Htjeli smo kuhinju koja će se uklopiti savršeno u naš dom, a i da možemo uživati u njoj i da bude praktična, šta smo na kraju i postigli.
Moj suprug jako voli kombinaciju crno-drvenog namještaja, pa je tako i kuhinja te kombinacije, kada nam je i sve ostalo u tom tonu.

Održavanje crne kuhinje nije teško, ja je održavam vlažnim maramicama za drvo. Da bi se boja lijepo istaknula, treba je svakodnevno održavati i to je to. Volim jako da je uredno, tako da mi nije to problem, ispričala nam je Danijela u čiji su se životni prostor savršeno uklopile i jako efektne i zanimljive viseće lampe u industrijskom stilu koje cijelom prostoru daju posebno osvjetljenje i ambijent. Lampa je puno jer one isto podignu prostor, smatra Danijela.

Idila u Koprivnici: Danijelino dvorište s kamenjarom očarat će vas gdje god da pogledate Prekrasna okućnica s terasom Danijele Novak iz Koprivnice - 15 Prekrasna okućnica s terasom Danijele Novak iz Koprivnice - 13 Prekrasna okućnica s terasom Danijele Novak iz Koprivnice - 17 +14 Prekrasna okućnica s terasom Danijele Novak iz Koprivnice - 11

Iva iz Zadra: "Keramičar me pitao želim li taj 'cirkus' u kući, a poslije je terrazzo pločice želio i u svojoj kuhinji" Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 3 Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 2 Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 5 +6 Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 8

Open space nama je savršen, obožavamo ga, jer i on daje toplinu cijelom domu i lijepo se može sve iskombinirati te posložiti boje tako da to izgleda kao jedan ugodan i topao dom u kojem se, prije svega, može uživati i iz kojeg nemaš potrebe, a niti volje ići bilo kamo. Zato mi kao obitelj volimo provoditi svoje slobodno vrijeme upravo kod kuće jer smo si i stvorili takav dom da nam ništa drugo nije potrebno, podijelila je s nama Danijela Novak iz Koprivnice.

Danijela Novak iz Koprivnice uredila je svoju kuću kao predivan open space s ciglenim zidovima i crnom kuhinjom - 6 'Stvorili smo si takav dom da nam ništa drugo nije potrebno' (Foto: Privatne fotografije)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju