Katherine i Joe Sanders iz Rutlanda u Engleskoj još 2015. godine kupili su oronulu seosku kuću te je nakon nekoliko godina opsežnih renovacija transformirali u svoj dom iz snova.

Galerija Od oronula starinske kuće do doma iz snova - 5 Od oronula starinske kuće do doma iz snova - 6 Od oronula starinske kuće do doma iz snova - 7 +4 Blagovaonica

Kuća je bila u obitelji moga supruga od 1956. godine, i kad su je njegovi baka i djed odlučili prodati, znali smo da je želimo kupiti, započinje priču Katherine Sanders za Jam Press.

Riječ je zapravo o nekadašnjoj štali koja je osamdesetih godina prošlog stoljeća renovirana i prenamijenjena u stambeni prostor, a koji je nakon višedesetljetne upotrebe očajnički trebala osvježenje.

Prvu prostoriju koju su renovirali – bila je kuhinja.

Željeli smo stvoriti veliki prostor za cijelu obitelj, prostor u kojem će djeca moći jesti, igrati i pisati zadaću dok ja kuham, priznaje Katherine koja inače obožava boraviti u kuhinji i stvarati ukusna jela.

Od oronula starinske kuće do doma iz snova - 7 Kuhinja je sada prostrana i moderna (Foto: Profimedia)

Moj omiljeni dio u kuhinji je slavina s vrućom vodom, te ormarić koji skriva mikrovalnu pećnicu i toster, dodaje vlasnica stana.

Bračni par je nakon toga preuredio dnevni boravak – ostavili su stari kamin, te dodali nekoliko jednostavnih komada namještaja i detalja kako bi dotjerali prostor i učinili ga modernijim.

U hodniku su postavili nove podove, a kako bi glavnoj kupaonici udahnuli novi život ugradili su kombiniranu jedinicu za kadu i tuš, zajedno s novim pločicama i obojenim umivaonikom.

Od oronula starinske kuće do doma iz snova - 8 Blagovaonica (Foto: Profimedia)

Renovacija doma trajala je oko sedam godina, a većinu stvari bračni par obavio je sam uz pomoć Katherininog oca. Danas su ponosni vlasnici moderne seoske kuće s četiri spavaće sobe u kojoj uživaju zajedno sa svoje troje djece.

Kako je kuća izgledala prije renovacije, a kako izgleda danas, pogledajte u fotogaleriji na početku teksta.

Uštedjeli su tisuće eura: Par koji je s bojom dramatično promijenio izgled svoje kuhinje Prije i poslije renovacije kuhinje - 4 Prije i poslije renovacije kuhinje - 5 Prije i poslije renovacije kuhinje - 6 +3 Prije i poslije renovacije kuhinje - 7

Prije i poslije: Kuća je bila u jako lošem stanju kada su je kupili, a danas je njihov dom iz snova Kuhinja prije renovacije i nakon uređenja Renovirani dom u Manchesteru u Velikoj Britaniji - 7 Renovirani dom u Manchesteru u Velikoj Britaniji - 3 +7 Renovirani dom u Manchesteru u Velikoj Britaniji - 6

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju