Ljubav koja će trajati čitav život nešto je što svatko od nas priželjkuje. No, prije nego nađemo tu pravu, vječnu ljubav, moramo prihvatiti neke istine koje će nam otvoriti oči i potragu za pravom ljubavi učiniti jednostavnijom

Želite li pronaći ljubav svog života prihvatite da...

1. ...niste osoba po svačijem ukusu
Mislite li da će veza funkcionirati ako se pretvorite u osobu s kakvom vaš partner želi biti, nikada se nećete naći u pravoj vezi jer će se ona uvijek bazirati na neiskrenosti. Morate naučiti prihvatiti da se nekim ljudima neće sviđati vaše pravo ja i morate znati da je to – sasvim u redu. Ne postoji čovjek na svijetu koji se sviđa svakome.

Ljubav koja će trajati čitav život nešto je što svatko od nas priželjkuje. No, prije nego nađemo tu pravu, vječnu ljubav, moramo prihvatiti neke istine koje će nam otvoriti oči

Zato, maknite se od ljudi koji vas ne prihvaćaju takvima kakvi jeste jer ćete inače samovoljno ići iz jedne u drugu toksičnu vezu, a jedina osoba koju ćete za to moći kriviti ste vi sami.

2. ...veza neće riješiti sve vaše probleme
Očekujete li da će u vaš život ući osoba koja će riješiti sve probleme koje imate, vaša veza osuđena je na propast. Nijedna veza ne može izdržati takvu razinu zavisnosti o drugoj osobi. Najbrži način da nova romansa propadne je da očekujete da će ta ljubav promijeniti čitav vaš život.

3. ...da ćete možda biti sami neko duže vrijeme
Želite li pronaći nekoga s kime ste uistinu kompatibilni (za razliku od toga da budete s nekime tko je samo spreman obvezati vam se), trebate prihvatiti da ćete možda duže vrijeme biti sami prije nego upoznate takvu osobu.

Ne možete samo uletjeti u svaku vezu jer vam se tako čini zgodno i komotno. Trebat ćete biti spremni čekati na osobu koja će biti vrijedna toga da se vežete uz nju.

4. ...kada se pojavi, ljubav neće nužno izgledati onako kako ste je zamišljali

Vaša ljubavna priča neće biti Disneyjev film. Ili romantična komedija. Čak niti epizoda "Prijatelja" puna romantike. Vaša veza sastojat će se od dvoje stvarnih ljudi, koji navigiraju kroz prave životne situacije i rade kompromise kako bi veza uspjela.

Neće uvijek biti glamurozno niti uglađeno niti posebno romantično. Ali će trajati, ako ste spremni potruditi se. Otkrijte i 5 znakova da ste pronašli ljubav svog života.

5. ...ćete se možda trebati boriti za svoju vezu

Osoba vaših snova možda se neće odmah zaljubiti u vas. Možda ćete se morati potruditi da se to dogodi. Možda ćete morati riskirati zbog čega se nećete osjećati ugodno, možda ćete biti ranjiviji nego što ste navikli. Veza koju želite možda se neće dogoditi sama od sebe – zato morate odlučiti jeste li spremni boriti se za nju. Pročitajte i 5 glavnih znakova da vam je ljubav čvršća od stijene.

6. ...biti dobra osoba nije dovoljno da veza uspije
Svatko za sebe misli da je dobra osoba. I svatko misli da bi shodno tome trebao biti nagrađen sa savršenom vezom (a ako se to ne dogodi, za to krive drugu osobu jer kako može biti njihova krivica kad su tako dobri?) Istina je da je potrebno puno više od dobrote da biste bili dobar partner, odnosno partnerica. Biti dobar partner nekad znači odmaknuti se od emocionalne komponente veze i procijeniti probleme objektivno.

Nekad to znači odbiti se prilagoditi partnerovim zahtjevima. Biti dobar nekad nije ono najvažnije što vaša veza treba i očekivati da će vaša dobrota sve riješiti je potpuna obmana.

7. ..."zauvijek" nije nešto što nađete – to je nešto što gradite
Hoćete li s nekime ostati zauvijek i je li netko ljubav vašeg života, nećete znati na prvom spoju. Ili na 16. spoju. Ili na trećoj godišnjici braka. Ili na dan rođenja vašeg prvog djeteta. Jer zauvijek nije crta osobnosti niti mjera kompatibilnosti. Zauvijek je mjerna jedinica vremena.

Hoćete li s nekime biti zauvijek, znat ćete tek na kraju svoga života. Do tada, trebat ćete se itekako truditi da vaša veza uspije. Jer to je jedini pravi način da veza potraje zauvijek.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju