Problem zadaha iz usta je česta pojava koju mnogi pokušavaju riješiti bombonom, gumom za žvakanje ili tekućinama za ispiranje usta. Međutim, na ovaj način problem nećete riješiti već ćete ga samo nakratko prikriti.

„Loš zadah je problem s kojim se suočavaju kako djeca tako i odrasli, a najčešći uzroci su konzumacija određene hrane i pića, duhanskih proizvoda, ali i lijekovi te neke bolesti" objašnjava Sandra Petaros Sikirić dr. med. dent. i dodaje kako je najčešći uzrok ipak loša i nepotpuna oralna higijena.

PR PR Foto: PR

Želite li zadržati svjež dah tijekom cijelog dana, osim svakodnevnog četkanja zuba važno je koje proizvode koristite.
„Korištenje neadekvatnih proizvoda za oralnu higijenu poput četkica s debelim i tvrdim vlaknima i ne čišćenje međuzubnih prostora dovodi do nakupljanja bakterija koje uzrokuju neugodan zadah“, ističe doktorica Sandra.


U TRI JEDNOSTAVNA KORAKA DO SVJEŽEG DAHA


1. Odgovarajuća zubna četkica je must have
Perite zube dva puta dnevno gustom i mekanom četkicom za zube koja ima veliki broj tankih vlakana. Jedino takva vlakna mogu doprijeti do teško dostupnih mjesta poput sulkusa - spoj zuba i zubnog mesa, a to je dio koji najčešće zaboravimo očistiti.

2. Koristite kvalitetnu i nježnu pastu za zube
Izbjegavajte paste koje sadrže štetne sastojke poput NLS-a, umjetnog pjenila koje može izazvati iritaciju desni i pojavu afti. Također, pasta ne smije imati snažan okus mentola jer zbog osjećaja neugodnog peckanja često skraćujemo vrijeme četkanja i dobivamo lažan osjećaj čistih zuba.

3. Nikad ne zaboravite očistiti međuzubne prostore!
Niti jedna klasična četkica ne može očistiti prostor između dva zuba, a upravo tamo se nakuplja najviše bakterija. Za to su vam potrebni posebni alati - međuzubne četkice. Koristite ih jednom dnevno u bilo koje doba dana - jednom unutra, jednom van i gotovo!
Želite li biti sigurni da je vaš osmijeh uvijek blistav, a dah svjež, sa sobom uvijek nosite Curaprox putni set.

PR PR Foto: PR

Atraktivan dizajn – vrhunska oralna higijena
Malen i praktičan Curaprox putni set atraktivnih boja i neodoljivog dizajna, u kutijici veličine svega 9,5 x 6 cm stane u svaku u torbu i džep. Nije jednokratan, već ga možete nadopuniti i ponovno koristiti, a sadrži sve što vam je potrebno za potpunu oralnu higijenu u bilo kojoj prilici - kod kuće, u uredu ili na putovanju:
• Sklopiva popularna Curaprox CS 5460 ultra-soft četkica za zube
• Dvije veličine međuzubnih četkica s držačem
• Nježna Be you pastu za prirodno izbjeljivanje zuba

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju