Već i ptice na grani znaju koliko je važno čistiti četkice i kistove za make-up. Internet je pun raznih savjeta i trikova za čišćenje kako ne bismo kožu tretirali prljavim predmetom i tako ugrozili njezino zdravlje.

Međutim, četku za kosu često zaboravimo očistiti. Očistiti četku, smatraju stručnjaci, znači maknuti sve nečistoće, a ne samo izvući otpale vlasi kose koje su se nakupile već nakon jednog češljanja.

Većina žena zna kolika je muka oprati bujnu kosu. Mnoge žene na to gledaju kao na ozbiljnu obvezu, o kojoj ovise dogovori, planovi, rad od kuće i slično. Često je ženski raspored organiziran prema stupnju masnoće kose. Kad je operemo, osjećamo se tako dobro, čisto i mirisno. A onda čistu kosu počešljamo prljavom četkom…

Skupe i kvalitetne četke trebaju temeljito čišćenje kako ih ne biste morali brzo baciti i kako biste sačuvali uloženi novac.

U moru trikova za čišćenje četke koji trenutačno postoje na internetu posebno se istaknuo jedan stari trik kojemu, kako ističu korisnici društvenih mreža, jednostavno nema ravnoga.

Za temeljito čišćenje četke trebat će vam:

  • čačkalica
  • stara četkica za zube
  • šampon za kosu

S četkanjem kose nemojte pretjerivati Ne pretjerujte: Koliko često zapravo moramo četkati kosu?

Kako očistiti četku za kosu?

  1. Rukama, uz pomoć čačkalice, uklonite mrtve vlasi s četke. Za ovaj korak će vam trebati malo više vremena. Pobrinite se da ste uklonili sve nečistoće iz rupica – za to će vam odlično služiti čačkalica.
  2. Posudu napunite vrućom vodom i dodajte malo šampona za kosu.
  3. Ubacite četku i ostavite da se namače nekoliko minuta.
  4. Na četkicu za zube nanesite još malo šampona pa četku za kosu ribajte preko cijele površine. Posebnu pozornost usmjerite na udubine i područje oko zubaca.
  5. Nakon nekoliko minuta ribanja provjerite je li ostalo još nečistoća. Ako jest, ponovite postupak.
  6. Četku isperite u toploj i čistoj vodi.
  7. Čistite četku jednom tjedno.

Ne ravnajte svoje blago: 12 najljepših kovrčavih žena svih vremena Marilyn Monroe Veronika Lake Bette Davis +10 Lucille Ball

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju