Potreba za prenamjenom pojedinih prostorija u domu ili pak obična želja da bolje iskoristite prostor koji imate na raspolaganju itekako je bila izražena u posljednje dvije godine, pogotovo za osobe koje imaju malen životni prostor.

Galerija Sobna pregrada Sobna pregrada Sobna pregrada +9 I obična polica s biljkama može biti sobna pregrada

Primjerice, sobne pregrade bile su jedan od traženijih elemenata kada je u pitanju uređenje doma. Sasvim logično s obzirom na to da je u pitanju vrlo jednostavan, a često i jeftin način da jednu prostoriju vizualno pretvorite u dvije bez velikih građevinskih radova.

Ovisno o tome kakav efekt želite postići i što vam je prioritet, sobna pregrada može biti isključivo dekorativna, a također može imati i funkcionalnu ulogu.

Sobna pregrada koja razdvaja krevet od radnog kutka u spavaćoj sobi Sobna pregrada koja razdvaja krevet od radnog kutka u spavaćoj sobi (Foto: Living4media)

Teoretski i najobičniji ormar može poslužiti kao sobna pregrada, ali najpopularnija rješenja su otvorene police s pokojim zatvorenim elementom koji onda služi kao dodatni prostor za odlaganje stvari.

Ponekad samo želimo vizualno ograničiti dijelove prostora bez većih intervencija.

Sobna pregrada I obična polica s biljkama može biti sobna pregrada (Foto: Living4media)

Na primjer, ako u dnevnom boravku imate i blagovaonski stol, postavljanjem manje pregrade možete odvojiti blagovaonski dio prostora te tako dnevni boravak učiniti intimnijim.

Isto vrijedi za spavaću sobu u kojoj tako možete napraviti mali radni kutak.

Zavirite u našu galeriju, pogledajte razne tipove sobnih pregrada i ideje kako iskoristiti klasične komade namještaja za pregrađivanje te se inspirirajte za potencijalno preuređenje svog životnog prostora.

Zastor kao sobna pregrada Zastor kao sobna pregrada (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju