Svaki napredak koji postižemo kao pojedinci ili kao društvo lakši je i brži uz podršku zajednice. Zato je dm pokrenuo natječaj {ZAJEDNO} za bolje sutra u sklopu kojeg će odabrati i podržati realizaciju projekata koji doprinose zdravlju i kvaliteti života žena.

Pravnica, konobarica, liječnica, blagajnica...majka, kći, baka, supruga...nezaposlena, zaposlena, kućanica... Žene ne možemo svesti na isti nazivnik, niti ih možemo podvesti pod jednu od uloga koje nam se rado i brzopleto pripisuju. Stoga ne postoji točan odgovor na pitanje iz naslova. Dobro znamo da postoje brojna područja i aspekti naših života u kojima je napredak moguć i potreban, a to znaju i u dm-u u kojem, na kraju krajeva, radi više od 1.500 naših sugrađanki.


Kako bi, uz vašu pomoć, odgovorio na ovo važno pitanje, dm je pokrenuo natječaj {ZAJEDNO} za bolje sutra na koji se do 11. svibnja 2023. mogu prijaviti projekti u kategorijama:
1) unapređenje i očuvanja fizičkog i mentalnog zdravlja žena
2) unapređenje kvalitete života žena
3) inovacije i proizvodi.


Cilj ovog natječaja nije samo detektirati područja života žena u Hrvatskoj u kojima zajedno možemo ostvariti napredak. Naime, među pristiglim prijavama dm će odabrati i podržati realizaciju onih projekata koji se istaknu svojom kvalitetom i originalnošću, a sve kako bi se ostvario dugoročan i vidljiv napredak u kvaliteti života žena.


Nevladine udruge, ustanove, jedinice lokalne i područne samouprave, neprofitne pravne osobe i hrvatski proizvođači na mrežnoj stranici jednizadrugezajedno.hr mogu prijaviti projekte koji će doprinijeti zdravlju žena te koji su usmjereni na rješavanje društvenih problema i podizanje svijesti o problemima s kojima se žene susreću. Ako vaša vizija budućnosti žena u Hrvatskoj podrazumijeva edukaciju, proizvod ili inovaciju koji će unaprijediti neki zdravstveno-socijalni aspekt života žena, ne oklijevajte se prijaviti na dm-ov natječaj.


Pravila i uvjeti natječaja {ZAJEDNO} za bolje sutra te kriteriji za odabir dostupni su na mrežnoj stranici jednizadrugezajedno.hr na kojoj će tijekom trajanja natječaja biti objavljene sve pristigle važeće prijave, kao i detalji o projektima odabranima u sklopu natječaja.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju