Uz pomoć sljedećih šest savjeta, u svoj dom možete unijeti dašak svježine i svjetlosti te se tako othrvati kraćim danima koji nas uskoro očekuju

Zakoračili smo u jesen, što znači da će do njenog kraja dani biti sve kraći, a dnevno svjetlo nestajat će sve ranije.

Zbog toga, a i zbog tmurnog vremena koje jesensko doba nosi sa sobom, ponekad će izgledati kao da je pala noć već u poslijepodnevnim satima, pri čemu u pomoć ne mogu uskočiti ni prozori zbog nedostatka dnevne svjetlosti. No uz pomoć sljedećih šest savjeta, u svoj dom možete unijeti dašak svježine i svjetlosti te se tako othrvati mračnom razdoblju koje je ispred nas.

1. Svijetli tepisi i namještaj
Bijela boja je idealno rješenje ukoliko u svoj dom želite unijeti dodatnu svjetlost, zbog svoje sposobnosti da reflektira i pojačava svjetlost. Iako nije najpraktičniji izbor boje za održavanje, i bijeli detalji poput jastuka i pokrivača učinit će značajnu razliku u vašem interijeru.

2. Ogledala
Jedan od najstarijih trikova uz pomoć kojeg sobu možete učiniti vizualno većom i svjetlijom je uz pomoć ogledala, no pritom ne treba pretjerivati. Dovoljno vidljivu promjenu učinit će i ogledalo horizontalnog oblika koje možete postaviti iznad kreveta ili kauča.

Ako vam nedostatak prozora stvara mračnu atmosferu u sobi, do rješenja za taj problem možete doći tako što ćete na zid objesiti viseće svjetiljke različite duljine

3. Recite 'ne' tamnim slikama na zidovima
Slike tamnog kolorita na zidovima zasigurno neće pomoći pri unošenju svjetlosti u vaš dom, a uz nekoliko radova svjetlijih tonova koje ćete postaviti na svoje zidove, učinit ćete vidljivu promjenu koja će goditi i vašem oku.

4. Izbacite suvišne detalje
Ukoliko vam neki u predmet u interijeru nije neophodan, izbacite ga. Raščistite sve ono čemu ne možete pronaći svrhu ili je nepotrebno, nakon čega će se vaš prostor činiti manje tijesnim i bogatijim svjetlošću.

5. Eksperimentirajte visećim svjetljkama
Ako vam nedostatak prozora stvara mračnu atmosferu u sobi, do rješenja za taj problem možete doći tako što ćete na zid objesiti viseće svjetiljke različite duljine. Nakon što ih upalite, gotovo da i nećete primijetiti kako se iza njih ne krije pogled na zelenilo ispred vaše zgrade. 

6. Ne pretjerujte
Budi kreativni i slobodno eksperimentirajte u svom prostoru, no ne zaboravite kako je moguće i pretjerati sa unošenjem svjetlosti u interijer. Igrajte se s lampama različitih oblika, usmjerite svjetlost na specifične komade namještaja ili umjetnina i kao i u svemu ostalom - ne zaboravite biti umjereni.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju