U idealnoj situaciji svi bismo raspolagali s velikom kvadraturom za naš životni prostor, ali realnost je drugačija i mnogi nemaju taj luksuz. Srećom, to ne znači da ne možemo imati lijepo uređen dom čak i ako su prostorije u njemu vrlo male.

Galerija Mala kupaonica - 1 Mala kupaonica - 2 Mala kupaonica - 3 +17 Što više ogledala, to je prostor vizualno veći

Primjerice, male kupaonice stvarno mogu biti i praktične i lijepe unatoč maloj kvadraturi. Kako bismo vam to dokazali, pronašli smo 20 primjera malih kupaonskih prostora u raznim stilovima koji jasno pokazuju da se i najmanja kupaonica može sjajno urediti.

Bez obzira na to volite li čisti minimalizam ili pak preferirate efektne detalje u svakom kutku doma pa tako i kupaonici, sve svoje želje možete ispuniti i u minijaturnom prostoru.

Mala kupaonica - 2 I malu kupaonicu možete obogatiti dekorativnim detaljima (Foto: Living4media)

Naravno, to zahtijeva maksimalnu prilagodbu dizajnu prostora, iskorištavanje svakog dostupnog centimetra i malo domišljatosti.

Suprotno uvriježenom vjerovanju, pritom ne morate koristiti isključivo svijetle nijanse kako biste vizualno povećali prostor. Naime, tamne boje vizualno brišu rubove zidova. Često male kupaonice bez prozora obojim u crno. To kupaonici daje dubinu i stvara iluziju većeg prostora, kazala je dizajnerica interijera Jenny Wolf za Architectural Digest.

Mala kupaonica - 4 Što više ogledala, to je prostor vizualno veći (Foto: Living4media)

Važan savjet za uređenje malih kupaonica je mudro korištenje ogledala. Ako imate mogućnost ozrcaliti kompletan zid, vizualno ćete dobiti dvostruko veći prostor od onog kojim raspolažete. Ako to nije opcija, bit će dovoljno rasporediti više ogledala po kupaonici ili montirati jedno veliko.

Što manja kupaonica, to manje pločice. Ovo je još jedno pravilo uređenja koje će vam pomoći da vizualno izvučete maksimum od svog prostora i naoko ga povećate.

Zavirite u našu galeriju, razgledajte 20 malih kupaonica i pronađite inspiraciju za uređenje.

Mala kupaonica - 5 Ne morate izbjegavati tamne boje prilikom uređenja (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju