Putar kiflice – sastojci:
- 650 g glatkog brašna
- 250 ml mlijeka
- 100 g maslaca
- 100 g šećera
- Pola kockice svježeg kvasca ili jedan paket suhog kvasca
- 1 jaje
- 50 ml mlake vode
- 1 žličica soli
Za premaz:
- 2 žlice gladnog mlijeka
- 1 žumanjak
Putar kiflice – priprema:
- Otopiti maslac u toplom mlijeku, a kvasac staviti u toplu vodu.
- Odmah pomiješati brašno, šećer, sol, jaje, vodu s kvascem i mlijeko s maslacem.
- Mutiti mikserom dok se sastojci se sjedine, odnosno dok ne dobijete glatko tijesto.
- Pokrijte krpom i ostavite sa strane najmanje sat vremena kako bi se udvostručilo.
- Premijesiti i podijeliti tijesto na 14 loptica. Razvući svaku lopticu na krug veličine 15 cm pa ih zarolati – poput sarme, s krajevima unutra. Odozgo zasjeći nožem.
- Složiti u pleh obložen papirom za pečenje, a pećnicu zagrijati na 220 stupnjeva.
- Premazati mješavinom mlijeka i žumanjka pa peći oko 15 minuta.
Ove su kiflice veliki hit na profilu blogerice Biljane Samardžić, a pratitelji na njezinom profilu na Instagramu napominju da je ovo recept koji se jednostavno mora probati te da se žute poput dukata.
Još ukusnih recepata možete pronaći na profilu blogerice Biljane te u nastavku.
Dobar tek!