Women's Empowerment Forum (WEF) “Kako uspješno balansirati privatno i poslovno u obiteljima s dvije karijere?” u organizaciji Instituta ZAPOSLENA MAMA i Visokog učilišta Algebra

Women's Empowerment Forum (WEF) donosi priliku za okupljanje poslovnih žena i muškaraca i njihovih partnera ili partnerica koje će se održati u utorak, 3. listopada 2017. godine s početkom u 9.30 sati na Viskom učilištu Algebra, dvorana Steve Jobs, Ilica 242, Zagreb.

Gošća predavačica bit će prof. dr. sc. Željka Kamenov, redovna profesorice socijalne psihologije na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagreba, koja se u svom nastavnom i istraživačkom radu bavi položajem žena na tržištu rada kao i područjem bliskih odnosa te rodnih uloga.

Raspravljati će se o očekivanjima od rodnih uloga, životnih izbora koji iz toga proizlaze te načina kako efikasno, partnerski upravljati s obiteljima u kojima su roditelji s dvije karijere.

Otvorit ćemo značajnu temu očekivanja od rodnih uloga, životnih izbora koji iz toga proizlaze te načina kako efikasno, partnerski upravljati s obiteljima u kojima su roditelji s dvije karijere.
Naime, obiteljska situacija značajno utječe na poslovni život, kao i obrnuto. Zahtjevi posla su sve veći i ulaze u privatno vrijeme zaposlenika, a situacija je još kompliciranija ukoliko su oba životna partnera posvećena razvoju karijere.

Veće izazove pri tome imaju žene jer, kao što je poznato, još uvijek obavljaju veći dio kućanskih poslova i brige za djecu, što znači da se vjerojatno mogu manje posvetiti razvoju karijere u onim godinama kad se obično događa najvažnije – i proširenje obitelji i mogućnosti razvoja karijere. Stoga je jasno da je izazovno uskladiti posao i privatni život parova s dvije karijere u obitelji.

Nakon predavanja održat će se panel diskusija u kojoj će sudjelovati muškarci i žene koji imaju stvarno iskustvo života parova s dvije karijere i koji su, u tom smislu, u vrlo izazovnoj životnoj fazi.

Pozdravno obraćanje održat će mr. sc. Diana Kobas Dešković, predsjednica Instituta Zaposlena mama i osoba koja je kreirala i pokrenula MAMFORCE sustav procjene i poslovne standardizacije.


Program Women's Empowerment Foruma (WEF)

9:30 – 10:00 Registracija i dobrodošlica – jutarnja kava i okupljanje
10:00 - 10:05 Pozdravni govor
10:05 - 11:00 Prof. dr. sc. Željka Kamenov : "Kako uspješno balansirati privatno i poslovno u obiteljima s dvije karijere?"
11:00 – 11:40 Panel diskusija “Kako imati sve – obitelj i karijeru? ” – Marina Morić (Vipnet), Ana Zrno (Algebra IgBS MBA stipendistica), Hrvoje Sarić (Iskon).
11:40 – 12:00
12:00 – 12:30 Dodjela MAMFORCE Standarda
Partneri u akciji, priče iz života – Manuela Šola & Nikola Žinić te Ksenija & Zlatko Galešić (Ina)
12:30 – 13:00 Druženje – networking

Prof. dr. sc. Željka Kamenov je redovita profesorica na Katedri za socijalnu psihologiju Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Nastavnica je na preddiplomskom, diplomskom, specijalističkom i doktorskom studiju psihologije, a surađuje i na doktorskim studijima glotodidaktike, kineziologije i socijalnog rada.

Women's Empowerment forum (WEF) je nezavisna platforma ženskog lidershipa koja inspirira žene na poduzimanje značajnih koraka prema ostvarenju profesionalnih i osobnih težnji.

Njeni istraživački i stručni interesi usmjereni su na područje socijalne kognicije (pojam o sebi i drugima, atribucijski procesi, samoregulacija, stereotipi, stavovi) kao i na područje bliskih odnosa (privrženost u odrasloj dobi; ljubavni, prijateljski i obiteljski odnosi u odrasloj dobi; rodne uloge).

Vodila je niz domaćih i međunarodnih znanstvenih projekata, među kojima su «Uloga socio-kognitivnih procesa u samoregulaciji i interpersonalnim odnosima» te «Rodne, generacijske i kulturalne razlike u izražavanju ljubavi među bračnim partnerima». Kao mentorica, pomagala je pri izradi više od 80 diplomskih i magistarskih radova te osam doktorskih disertacija. Objavila je više od 50 znanstvenih radova, 10 znanstvenih i stručnih knjiga te desetak poglavlja u knjigama iz područja socijalne psihologije.

Women's Empowerment forum (WEF) je nezavisna platforma ženskog lidershipa koja inspirira žene na poduzimanje značajnih koraka prema ostvarenju profesionalnih i osobnih težnji.

Ukoliko ste u mogućnosti prisustvovati događanju, potvrdite svoj dolazak na e-mail andrea.cimbal.matic@spona.hr.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju