Pustili ste vodu u WC školjci i nakon što se isprala, voda i dalje lagano curi? Prizor je to koji je svatko od nas vidio barem jednom u životu. No za ovaj problem postoji brzopotezno rješenje s kojim se može "spasiti" i do 10.000 litara vode po kućanstvu godišnje

Prizor vode koja nepotrebno curi u WC školjci ne bi se smio ignorirati. Naime, osim što nas ovaj dosadan problem može nervirati zbog stalnog šuma vode, ona se i nepotrebno troši i to u ogromnim količinama.

Prizor vode koja nepotrebno curi u WC školjci ne bi se smio ignorirati

Naime, gotovo jedna trećina ukupno potrošene vode u kućanstvu odlazi na ispiranje zahodske školjke, a ukoliko voda nastavi teći i nakon što pustimo gumb na vodokotliću, može se nepotrebno potrošiti i do 10.000 litara vode po kućanstvu godišnje.

Zbog te brojke svakako bismo trebali pripaziti na to koliko vode trošimo, a početi možete i tako da naučite super jednostavan potez koji će problem riješiti u sekundi te zaustaviti suvišno istjecanje vode u WC školjci. Saznajte i 10 navika kojima ćete uštedjeti tisuće kuna.

Sve što morate napraviti je da, nakon što ste pustili vodu u školjci, još jednom vrlo kratko stisnete gumb na vodokotliću. Voda će nakon toga prestati teći.

Da ovaj trik zaista djeluje, uvjerite se u videu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju