Lijepi, bijeli i zdravi zubi nikada nisu bili popularniji zbog čega se sve više ljudi odlučuje na ortodontske tretmane, ali i tretmane profesionalnog izbjeljivanja zuba.

 Što nakon tretmana izbjeljivanja?
„Trajnost rezultata profesionalnog izbjeljivanja ovisi o izvornoj boji zuba, tehnici izbjeljivanja i navikama osobe. Prvih nekoliko dana nakon tretmana, zbog moguće preosjetljivosti zuba, trebalo bi smanjiti konzumaciju kiselih namirnica, a kako bi rezultati bili što uspješniji, dva tjedna nakon tretmana izbjegavati obojana pića poput kave, čaja, obojenih sokova i crnog vina te pigmentiranu hranu kao što su crni rižoto, bobičasto voće i cikla. “, ističe Ivan Šeparović dr.med.dent.

PR PR Foto: PR

Obzirom da većina kućnih pripravaka kao i proizvoda za izbjeljivanje, među kojima su i zubne paste, sadrži agresivne sastojke koji mogu napraviti više štete nego koristi, Dr. Šeparović objašnjava kako je osim adekvatne oralne higijene, od izuzetnog značaja i korištenje kvalitetnih i provjerenih proizvoda.


K
ako zadržati bjelinu zuba što dulje, ali na siguran način?
Abrazivi su sitne čestice koje pomažu ukloniti mrlje od hrane i pića sa zuba. Što su abrazivi krupniji to su grublji i agresivniji. Također, neke zubne paste za izbjeljivanje sadrže kemijske izbjeljivače koji mogu trajno oštetiti zubnu caklinu.Be you paste za prirodno i nježno izbjeljivanje zuba imaju nizak stupanj abrazivnosti (RDA 50) zbog čega su sigurne za zubnu caklinu i pogodne za svakodnevnu upotrebu, ali i idealne za održavanje bjeline nakon tretmana izbjeljivanja i pjeskarenja kada su zubi osjetljiviji. Ne sadrže kemijske izbjeljivače već hidroksiapatit - prirodni mineral koji popunjava mikro oštećenja i sprječava obojenja cakline te prirodne enzime koji štite zube i desni te tako sprečavaju stvaranje karijesa.

PR PR Foto: PR


Bez štetnih sastojaka

Meko tkivo sluznice usta ima veliku moć upijanja, što znači da će sastojci iz zubne paste dospjeti u vaš organizam bez obzira progutali ju ili ne. Upravo zbog toga, iznimno je važno koristiti proizvode provjerenog sastava.

PR PR Foto: PR


Natrij lauril sulfat (NLS) je jedan od najčešćih agresivnih sastojaka koji se može naći u pasti za zube. Riječ je o deterdžentu od kojeg se pasta pjeni, a koji može izazvati iritaciju desni, alergijske reakcije ili promjenu okusa te pojavu bolnih i neugodnih afti.
Visokokvalitetne Curaprox Be you zubne paste proizvedene su u Švicarskoj, a osmislili su ih dentalni stručnjaci. One su veganski proizvod bez glutena koji ne sadrži štetne sastojke poput NLS-a, triklosana i mikro-plastike. Zahvaljujući prirodnim sastojcima kao i optimalnoj koncentraciji od 950 ppm fluorida, prikladne su za cijelu obitelj, a mogu ih koristiti i djeca od 6. godine života.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju