Većina ljudi prilikom rezanja jabuke dijeli plod na četvrtine zbog čega svaki dio treba dodatno očistiti od koštica i tvrde drvenaste sredine. Plod jabuke već nakon nekoliko minuta počinje tamnjeti, pa ju rijetko tko koristi u pripremi hrane koja će se konzumirati s odgodom od nekoliko sati.
Jabuku bi za početak trebalo položiti na dasku za rezanje s vrhom prema dolje. Na taj način dobivate veću i jednoličnu površinu za rezanje, te bolju stabilnost ploda. Umjesto na četvrtine, jabuku je najbolje vizualno podijeliti na devet jednakih polja i tako izrezati.Da bi spriječili tamnjenje jabuke podijelite plod na devet polja, a svaki komad poprskajte limunovim sokom.
Na ovaj način izrezane komadiće je lakše pojesti ili sljubiti s nekim jelom, a istovremeno je moguće rastezljivom gumicom sve dijelove držati na istom mjestu do trenutka konzumacije, i tako spriječiti tamnjenje. Proces tamnjenja usporit ćete i ako komadiće jabuke poprskate s limunovim sokom.
U videu pogledajte kako Youtube-ovac George Thompson reže jabuku.