Medvjedić Matija, koji je krajem veljače pronađen kraj Vrbovskog, u oporavilištu Zoološkog vrta grada Zagreba svakim danom postaje sve veći i jači.

 

Uskoro će navršiti pet mjeseci i trenutačno teži 17 kilograma. Svi koji se o njemu brinu sada više ne moraju strepiti oko svakog njegova obroka. Neprospavane noći kako bi medo popio malo mlijeka iz bočice sada djelatnicima Zoološkog vrta djeluju kao davna prošlost.

Medvjedić Matija u oporavilištu ZOO vrta u Zagrebu izrasta u velikog gurmana, a tople dane krati kupanjem u bazenčiću - 4 Medvjedić Matija svakim danom postaje sve veći i jači (Foto: Zoološki vrt grada Zagreba)

Naš je medo uistinu zdravog teka! Posebno su mu dragi kravlji sirevi, ponajviše zagrebački i samoborski. Kao pravi gurman, sir voli kombinirati s lukom, i to onim medvjeđim. Mali sladokusac također uživa u medu, voćnim kašicama, jagodama i drugom šumskom bobičastom voću.

Medvjedić Matija u oporavilištu ZOO vrta u Zagrebu izrasta u velikog gurmana, a tople dane krati kupanjem u bazenčiću - 3 Medvjedić Matija u oporavilištu ZOO vrta u Zagrebu izrasta u velikog gurmana (Foto: Zoološki vrt grada Zagreba)

Čim sazriju prve neretvanske lubenice, rashladit ćemo ih i njima počastiti Matiju. Znamo da je to za medvjede ljetno osvježenje bez premca, kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

Medvjedić Matija u oporavilištu ZOO vrta u Zagrebu izrasta u velikog gurmana, a tople dane krati kupanjem u bazenčiću - 2 Medvjedić Matija je znatiželjan, razigran, ponekad i nesmotren (Foto: Zoološki vrt grada Zagreba)

Kako bi lakše podnio naglo zatopljenje, Matija je dobio i bazenčić. Obožava igru u vodi. Zapravo, poput svakog je mališana – znatiželjan, razigran, ponekad i nesmotren. Ekipa iz Vrta za sve to ima mnogo razumijevanja, pa kad medo i napravi neku štetu poput uništavanja igračke ili zdjelice, brzo mu se progleda kroz prste.

Medvjedić Matija u oporavilištu ZOO vrta u Zagrebu izrasta u velikog gurmana, a tople dane krati kupanjem u bazenčiću - 1 Medvjedić Matija u oporavilištu ZOO vrta u Zagrebu tople dane krati kupanjem u bazenčiću Foto: Zoološki vrt grada Zagreba

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju