Unosite li dovoljno minerala potrebnih za očuvanje vašeg zdravlja?

Galerija PR PR PR +3 PR  Kalcij je najzastupljeniji mineral u organizmu i osnovni gradivni element kostiju. Ukoliko se povećava unos kalcija u organizmu, zbog ravnoteže je potrebno povećati unos magnezija i vitamina D3.

Magnezij je jedan od esencijalnih minerala za očuvanje zdravlja. Neophodan je njegov unos putem prehrane ili dodataka prehrani, jer ga organizam nije u stanju sam sintetizirati. Magnezij djeluje sinergistički sa kalcijem kod mineralizacije kostiju i sprječava nakupljanje kalcija u mekim tkivima (bubrezima i krvnim žilama). Magnezij je neophodan za normalno funkcioniranje mišića (srce). Njegov deficit može uzrokovati pojavu trnaca, grčeva u mišićima kao i izraženije menstrualne grčeve. Doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti i održavanju normalnog metabolizma stvaranja energije, pa njegov nedostatak može uzrokovati zamor i gubitak snage.

Kalcij, magnezij i vitamin D3 sinergistički djeluju na apsorpciju i ugradnju kalcija u kosti i upravo iz tog razloga kvalitetni dodaci prehrani sadrže njihovu kombinaciju.

Lifetime TEKUĆI KALCIJEV & MAGNEZIJEV CITRAT sa VITAMINOM D3 jedinstveni je dodatak magnezija i kalcija u tekućem obliku za sve generacije!

Magnezij i kalcij kelirani su (vezani) s organskom limunskom kiselinom u citratni oblik koji ima najbolju apsorpciju i iskoristivost. Tekući oblik olakšava primjenu i doziranje te dodatno poboljšava apsorpciju.

PR PR

Uz prirodne arome (borovnica, naranča ili jagoda) proizvod je obogaćen sa čak 1000 IU vitamina D3 u dnevnoj dozi. Vitamin D3 doprinosi normalnoj apsorpciji i iskorištenju kalcija i osigurava normalnu razinu kalcija u krvi.

Tekući magnezij i kalcij citrat preporučuje se kod nedovoljnog unosa magnezija ili kalcija preko prehrane. Citratni oblik za razliku od karbonatnog ne uzrokuje kalcifikate u bubrezima i krvožilnom sustavu pa se posebno preporučuje starijim osobama te osobama s osjetljivim probavnim sustavom kod kojih je smanjeno lučenje želučane kiseline.

Proizvod ne sadrži gluten.
Pakiranje od 473 ml dovoljno je za mjesec dana.

Više informacija potražite ovdje  

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju