Pokušavate svoju liniju i prehranu dovesti u red, ali ne znate koliko biste kalorija svakodnevno trebali unositi? Onda je kalkulator dnevnih potreba ono što tražite.

Kalkulator dnevnih potreba pomoći će vam da se počnete pravilno hraniti i u organizam unositi onoliko kalorija koliko vam je realno potrebno s obzirom na životne navike.

Za svoj izračun koristi recentne metaboličke jednadžbe i koeficijente fizičke aktivnosti koje je razvio Odbor za hranu i prehranu američkog nacionalnog Medicinskog instituta.

Kalkulator dnevnih potreba pomoći će vam da se počnete pravilno hraniti i u organizam unositi onoliko kalorija koliko vam je realno potrebno s obzirom na životne navike.

Za početak, otkrit će vam koliki je vaš indeks tjelesne mase, koji se često koristi kao jedan od indikatora tjelesnog zdravlja. Imajte na umu da taj indeks ne uzima u obzir sastav tijela, što znači da se tjelesna težina malo izvan vašeg prosjeka i dalje može smatrati zdravom ako je postotak masti u tijelu ispod prosjeka.

Skandinavska Sense dijeta Skandinavska hit-dijeta uz koju ćete izgubiti višak kilograma bez brojenja kalorija

Na temelju vašeg spola, godina, tjelesne težine i količine tjelesne aktivnosti izračunat će koliko ugljikohidrata, proteina, vitamina, minerala i ostalih nutrijenata trebate unositi u organizam svaki dan.

Zatim ćete dobiti podatak o tome koliko dnevno trošite kalorija i na temelju toga možete urediti svoju prehranu. Unos kalorija ne bi smio biti veći od potrošnje jer u tom slučaju počinje taloženje masnih naslaga pa vodite računa o tome kada slažete jelovnik. Doznajte i 9 savjeta za mršavljenje najpametnije žene na svijetu.

Kalkulator dnevnih potreba možete pronaći ovdje

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju