Lako je imati uredan životni prostor kada posjedujete veliku nekretninu u koju stane baš sve, ali ni mali dom nije prepreka za urednost.

Galerija Odjeću koja još nije za pranje pohranite na vješalicu+ Ispod vješalice za nošenu odjeću možete smjestiti košaru za prljavo rublje Razdjelnici i ulošci napravit će red u ladicama +8 Razdjelnik za ormar, Ikea, 220 kuna

Naravno, većina se odmah zapita kamo ćemo sa stvarima s obzirom na to da nemamo puno mjesta. Tu nam u pomoć uskaču profesionalni organizatori prostora. Oni će vam otkriti kako je tajna urednog malog doma u tome da se iskoristi svaki slobodni centimetar i tako pronađe mjesto za sve one stvari koje zapravo stvore nered.

1. VJEŠALICA ZA ODJEĆU KOJA JOŠ NE IDE NA PRANJE

Mnogi od nas u domu imaju stolicu i(li) fotelju koja služi za odlaganje nošene odjeće koja još nije za pranje. Ne možemo je staviti u ormar pa onda pronađemo prvi slobodni kutak i tamo je bacimo. Odjednom se svuda oko nas stvaraju hrpe odjeće s kojom ne znamo što bismo. Umjesto da njome zauzimate namještaj, smjestite je na vješalicu.

Odjeću koja još nije za pranje pohranite na vješalicu+ Odjeću koja još nije za pranje pohranite na vješalicu (Foto: Living4Media)

2. KOŠARA I(LI) VREĆA ZA PRLJAVO RUBLJE

Baš kao i odjeća koju ćemo još nositi, nered stvara i ona koju namjeravamo oprati. Nemamo uvijek dovoljno komada srodnih boja ili materijala da napunimo perilicu, pa odjeća posvuda čeka svoj red za pranje. Idealno rješenje za to su košare ili vreće za prljavo rublje koje su danas na tržištu dostupne u svim veličinama. Ako nemate mjesta za jednu veću, smjestite nekoliko manjih modela u razne kutke doma. Najprljaviju odjeću ostavite u kupaonici, a onu manje prljavu možete smjestiti u košaru ili vreću koju možete držati uz vješalicu za nošenu odjeću.

Ispod vješalice za nošenu odjeću možete smjestiti košaru za prljavo rublje Ispod vješalice za nošenu odjeću možete smjestiti košaru za prljavo rublje (Foto: Living4Media)

3. RAZDJELNICI I ULOŠCI ZA LADICE

Najlakše nam je sve strpati u ladice, ali tako ćemo si samo stvoriti dodatni nered i posao. Zato iskoristite raznolike uloške i razdjelnike uz pomoć kojih ćete sortirati sadržaj ladica.

Razdjelnici i ulošci napravit će red u ladicama Razdjelnici i ulošci napravit će red u ladicama (Foto: Living4Media)

Nije važno jesu li u pitanju ladice u sklopu kuhinjskih ormarića, regala ili radnog stola – nema tog sadržaja koji ne možete uredno posložiti zahvaljujući tim malim i uglavnom povoljnim dodacima.

Razdjelnik za ormar, Ikea, 220 kuna Razdjelnik za ormar, Ikea, 220 kuna (Foto: IKEA)

4. POLICE, ZIDNI DRŽAĆI I VISEĆI ORGANIZATORI

Prazne zidove iskoristite za police Prazne zidove iskoristite za police (Foto: Living4Media)

Nemojte misliti da u urednom domu ništa ne smije biti izloženo pogledima. Stvari koje su u svakodnevnoj upotrebi slobodno izložite na policama za koje uvijek ima mjesta u domu. One su dobar način za iskorištavanje praznih zidova.

Držače možete napraviti i na namještaju Držače možete napraviti i na namještaju (Foto: Living4Media)

Isto vrijedi i za zidne držače koji uz pomoć kukica također postaju saveznik za odlaganje stvari. Ako pak nemate slobodan zid, možete ih smjestiti i na namještaj.

Viseći organizatori sve su popularniji Viseći organizatori sve su popularniji (Foto: Living4Media)

Nemojte zaboraviti i na viseće organizatore, koji su također dobro rješenje za male domove.

Viseći organizator, Vivre, 81 kuna Viseći organizator, Vivre, 81 kuna (Foto: Vivre.hr)

5. KUPUJTE NAMJEŠTAJ S PROSTOROM ZA DODATNO SKLADIŠTENJE

Prilikom kupovine namještaja vodite računa o tome da odaberete komade koje možete iskoristiti za odlaganje stvari. Krevet sa spremnikom već je postao standard, baš kao i kauč. Klupe za ulazni dio doma ili pak kuhinjske klupe za sjedenje također se mogu nabaviti u varijantama koje sadrže spremnike i dragocjen prostor za dodatno skladištenje.

Birajte namještaj s dodatnim spremnicima za odlaganje stvari Birajte namještaj s dodatnim spremnicima za odlaganje stvari (Foto: Living4Media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju