Izgubljeno i oslabljeno samopouzdanje može uvelike utjecati na stvaranje kompleksa kojima je kasnije teško stati na kraj. Jedan od glavnih razloga zbog kojeg žene gube samopouzdanje je izgled, veličina i oblik njihovih grudi.

Psiholozi kažu da je samopouzdanje ravnoteža naših sposobnosti, znanja, karaktera i društva u kojem se nalazimo. Brojne žene su nezadovoljne svojim izgledom, pa se odlučuju za fizičke korekcije koje im pomažu da prihvate sebe i svoje tijelo.

Međutim, brojne žene nisu u mogućnosti krenuti u tu avanturu ili jednostavno vole prirodan izgled pa se moraju cijeli život nositi sa savršenim nesavršenostima koje neke od nas lakše, a neke teže prihvaćamo.

Opuštanje grudi je jedna od mnogih prirodnih promjena s kojima se žene suočavaju kako stare i potpuno je prirodna i normalna. Ženske grudi su građene od sala i ligamenata, ali im nedostaje mišićno tkivo, pa je vježbama jako teško ojačati i podići opuštene grudi.

Zašto grudi opadaju?

Prvi i najčešći razlog je starenje. Ligamenti koji čine tkivo dojke, vremenom se rastežu i gube elastičnost. Kao rezultat toga, grudi izgledaju ispuhano. Drugi razlog je priroda, odnosno gravitacija, protiv koje se ne možemo boriti. Žene s većim grudima će kad-tad primijetiti da one više ne izgledaju isto.

Jedan od najčešćih razloga opadanja grudi kod mlađih žena je nedostatak potpore. Barry Roseman, kirurški onkolog iz Pijemnota, savjetuje da žene nikad ne bi trebale štedjeti na kvalitetnim grudnjacima. Oni su prvo i osnovno oružje protiv ovog problema.

Prema doktoru Rosemanu, pušenje je također jedan od glavnih razloga zbog kojih grudi opadaju. Karcinogeni u dimu cigarete uzrokuju razgradnju elastina u tijelu. Još jedan od razloga je prekomjerno izlaganje suncu i solarijima.

Doktor Roseman potiče žene da gledaju dalje od društvenih pritisaka i nametnutih standarda ljepote i da se usredotoče na održavanje cjelokupnog zdravlja. Promjene na tijelu su sasvim normalne, a ako prihvatimo njih, prihvatit ćemo sebe i svoje tijelo i tako zračiti istinskom ljepotom.

Ako prihvatimo svoje tijelo, dobit ćemo ljepotu kakvu niti jedan tretman ne može garantirati

Barry Roseman nije jedini koji se bavi promicanjem prirodne ljepote kod žena. Na kraj ružnim komentarima okoline oko ženskog izgleda stala je i engleska blogerica koja pomaže ženama da prihvate svoje opuštene grudi.

Chidera Eggerue koristi svoj profil na Instagramu kako bi potaknula žene da cijene svoje tijelo, a posebice grudi. Od 2019. na svome profilu objavljuje fotografije na kojima nosi otvorene topove s dubokim dekolteom koristeći hešteg #saggyboobsmatter.

Kampanju je pokrenula nakon što je shvatila da na društvenim mrežama gotovo pa i nema fotografija prirodnih grudi. Internet je pun fotografija savršenih, okruglih i čvrstih grudi koje krase duboke dekoltee i brojnim ženama stvaraju komplekse.

Kampanjom je htjela pokazati da ima puno više žena kojima grudi ne stoje savršeno te da je to sasvim prirodno i normalno. Izgled dekoltea ne bi trebao biti mjerilo za ljepotu i seksipil.

Osim poruka podrške, njezin profil na Instagramu sadrži savjete poput onih što obući ako imaš spuštene grudi i tutorijale kako ih konturirati i stilizirati da bi izgledale bolje.

Ako proguglate 'opuštene grudi', izbacit će vam se pretraživanja 'kako podići spuštene grudi' ili 'što muškarci misle o spuštenim grudima'. To je stvarno tužno i to što prije moramo promijeniti. Želim potaknuti ljude da vole sebe, da budu sigurni u to tko su i kako izgledaju i da se što prije normaliziraju stvari koje se smatraju 'ružnima', rekla je britanska manekenka Joann Dherik, koja podržava opet pokret. Priyanka Chopra Sedam žena koje su prodrmale ideale ljepote

Zaključak cijele priče je sljedeći: Grudi se ne bi trebale dijeliti na lijepe i ružne, male i velike ili umjetne i prirodne. Ovim damama treba čestitati što žele definirati ljepotu kao široko područje različitosti, a ne kao zadovoljavanje nametnutih, uobičajenih standarda ljepote s kojima se svakodnevno suočavamo na društvenim mrežama.

U videu pogledajte kako izgleda kampanja #saggyboobsmatter. 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju