Stereotip ljepotice s plavim očima, plavom kosom i bujnim grudima, Barbie djevojke uvijek će biti prisutan, baš kao i pojam rasne amazonke, no pojam ljepote proširile su i obogatile posebne žene koje su potvrda kako je ljepota u različitosti, samopouzdanju, vjeri su sebe. Lijepe su žene svih veličina, boje kože, očiju i kose.

Nove-stare ikone ljepote potvrđuju da pravila, bar kada je ljepota u pitanju jednostavno nema.

1. Lupita Nyongo'o - Ljepotica koja nadahnjuje
Tamnoputa glumica Lupita Nyong’o dobitnica Oscara za žensku sporednu ulogu u filmu '12 godina ropstva', u jednom se govoru osvrnula na svoje poimanje ljepote, te djetinjstvo u kojem sebe nije smatrala posebno lijepom.

Naime, nakon što je dobila pismo tamnopute djevojčice koja je u njoj pronašla uzor Lupita se osvrnula na svoje djetinjstvo u kojem je teško prihvaćala svoj izgled. Baš poput ostalih tinejdžera Lupita je smatrala kako je lijepo ono što je drugačije od nje.

I unatoč uvjeravanjima majke da je predivna sebe je prihvatila tek kada se pojavila tamnoputa manekenka Alek Wek za koju je cijeli svijet govorio kako je predivna. Upravo je Lupita Nyong'o proglašena najljepšom ženom na svijetu za 2014. godinu po izboru časopisa People.

Stereotip ljepotice s plavim očima, plavom kosom te bujnim grudima poput Barbie uvijek će biti prisutan, baš kao i pojam rasne amazonke, no danas je pojam ljepote znatno raznovrsniji

2. Jessica Lange - Ljepota koja ne blijedi
Glumica i u 65 izgleda fantastično, a osim na filmskom platnu ovu divu često angažiraju i u raznim modno kozmetičkim kampanjama. Marc Jacobs angažirao ju je početkom ove godine za svoju beauty kampanju koju je snimio poznati modni fotograf David Sims.

Predivna Jessica trenutno glumi u popularnoj američkoj seriji American Horror Story, a talentiranoj glumici nitko ne može osporiti da dostojanstveno stari i izgleda predivno.

3. Lorde - Ekscentrična i posebna ljepotica
Novozelandska kantautorica Lorde, poznata po svom tamnom ruži i crnom tušu svoju ekscentričnost uspješno pretvara u novi trend. Nije stoga čudno da ju je angažirala poznata modna kuća 'MAC'. Lorde i poznata kozmetička kuća za tu su kampanju osmislili minijaturnu kolekciju sa samo dva proizvoda - ruž boje šljive 'Pure Heroine', te crni tuš.

Dramatična, neobična i jedinstvena Lorde je svojom pojavom, ali i objavom selfija na kojem leži u krevetu bez šminke s kremom za akne tinejdžerima diljem svijeta pokazala kako ljepota dolazi iznutra. I kako sama kaže 'Mislim da stvarno lijepi ljudi imaju inteligenciju, smisao za humor, samopouzdanje i te kvalitete jednostavno prepoznaš u ljudima', rekla je u jednom intervjuu 18 godišnja Lorde.

4. Priyanka Chopra - Ljepotica u koju ne možete prestati gledati
Predivna 32godišnja indijska glumica i pjevačica koja je svojedobno bila Miss svijeta jedna je od najplaćenijih i najpopularnijih zvijezda u Indiji. Lijepa Chopra surađuje s UNICEFOM, bori se za prava djece, a ujedno je i ambasador mnogih svjetskih brandova.

No tajna njezine lijepe kože i kose je kaže u nekim prirodnim pripravcima i receptima koje su joj savjetovale mama i baka. Na tijelo tako nanosi jogurt i koristi jako puno ulja posebno kokosovog. Osim na tijelo kokosovo ulje nanosi na kosu kako bi imala sjaj i punoću.

Nekonvencionalne ljepotice primjer su mnogim ženama jer pokazuju kako je ljepota u samopouzdanju, različitosti, vjeri u sebe

5. Chantelle Brown - Young Žena koja je promijenila pojam 'idealne ljepote'
Tamnoputa 20 godišnja manekenka koja se natjecala u showu Tyre Banks 'America's Next Top Model' ima rijetku kožnu bolest koja se zove "vitiligo". Bolest uzrokuje diskoloraciju na licu i tijelu, pa stoga mladu Chantell nažalost nisu zaobišli zlobni komentari i pogrdna imena posebno tijekom odrastanja.

'Cijelo školovanje bila sam izložena maltretiranju svojih vršnjaka' izjavila je Chantelle za magazin People. Zbog svega se dugo, kako je priznala, borila s nedostatkom samopouzdanja.

Na nagovor Tyre Banks, koja ju je pronašla na Instagramu, mlada djevojka se prijavila na America's Next Top Model te tako postala simbol hrabrosti i uzor svima koji imaju neki fizički nedostatak.
'Odlučila sam si govoriti da sam lijepa sve dok to ne postanem. I sada se to dogodilo', rekla je zaključila je Chantelle.

6. Chrissy Teigen - Multikulturalna ljepotica čiji osmijeh osvaja
Ljepotica sa stranica 'Sports Illustrateda', domaćica MTV-jeva kulinarskog showa 'Snack Off' odličan je primjer multikulturalne ljepote. Kćer Norvežanina i Tajlanđanke osvaja svojom karamel puti i egzotičnim crtama lica. Ljubiteljica vrućih hlačica i visokih čizama žena je koju morate zamijetiti.

Ljubiteljica je dobre hrane, a njezin Instagram profil pun je slika ukusnih obroka koje sama spravlja. Otkrila je kako hrana za nju nije samo 'životno gorivo' hrana je nešto što ju čini sretnom.

7. Robyn Lawley - Ljepotica čije obline nikog ne ostavljaju ravnodušnim
U svijetu koji nerijetko diktira mršavost kao imperativ ljepote ljepotica poput Robyn na radost mnogih žena uvodi nove standarde ljepote. Baš poput Adele, Kim Kardashian, Beyonce plus size žene pomogle su ženama da prihvate svoje obline i shvate koliko su lijepe. Lijepa Robyn može se pohvaliti s tri naslovnice za talijansko izdanje Voguea, snimala je za francuski 'Elle', australski 'GQ' i 'Cosmopolitan'. Inače australska ljepotica na svom blogu ohrabruje djevojke da vole svoje tijelo.