Za tu pravu domaću, ručno rađenu, gurmansku poslasticu zaslužna je Zagrepčanka Renata Burić. Svojim je maštovitim i zaigranim proizvodom zasitna i jedinstvena okusa ušla u projekt Startaj Hrvatska i svoje raviole stavila na police SPAR supermarketa i INTERSPAR hipermarketa, pa u njima sada mogu uživati svi.

Galerija PA-ŠTA: Kremasti ručno rađeni ravioli koji iznenađuju izgledom i okusom PA-ŠTA: Kremasti ručno rađeni ravioli koji iznenađuju izgledom i okusom PA-ŠTA: Kremasti ručno rađeni ravioli koji iznenađuju izgledom i okusom +3 PA-ŠTA: Kremasti ručno rađeni ravioli koji iznenađuju izgledom i okusom

Jedno domaće jaje, 100 grama brašna, ekstra djevičansko maslinovo ulje i tone ljubavi, to je baza PA-ŠTA raviola. Kreatorica tjestenine Renata pomno pazi da se glavni sastojci poput brašna i jaja uvijek nabave na domaćem tržištu i da budu hrvatskog podrijetla, kao i svježa cikla, koja daje prirodnu boju ovim zanimljivim raviolima.

Renata je došla na ideju izrade tjestenine s raznim motivima kako bi mogla ponuditi proizvod s kojim se doma može napraviti jelo kao iz restorana i na taj način potaknuti na kreativnost u kuhinji.

PA-ŠTA: Kremasti ručno rađeni ravioli koji iznenađuju izgledom i okusom PA-ŠTA: Kremasti ručno rađeni ravioli koji iznenađuju izgledom i okusom Foto: Vigor Klaić/Nova Studio

Osim po veselom izgledu, ovi su ravioli posebni i po obilnom punjenju. Jedan raviol teži čak 50 grama i svojim će kremastim i jedinstvenim punjenjem zadovoljiti i najzahtjevnija nepca. Ravioli dolaze u tri okusa. Punjenje od krem sira i pršuta namijenjeno je svima onima koji vole klasiku, za ljubitelje sira tu su ravioli punjeni svježim kravljim sirom, ricottom i Grana Padanom i, za kraj, neizostavni ravioli punjeni sirom i špinatom.

Slika nije dostupna PA-ŠTA otvorila novu sezonu Startaj Hrvatska: Počelo je s ''Moram srušiti pola kuće da bih ispunila pola tih uvjeta'', a završilo je s čak tri tisuće raviola za SPAR

Što se pripreme tiče, Renata savjetuje da se ravioli kuhaju pet minuta u kipućoj vodi pa da se potom kratko bace na tavicu s otopljenim maslacem, čime će dobiti punoću i završnu aromu koja podsjeća na bakinu kuhinju, kojom se Renata i inspirirala u kreiranju i osmišljavanju proizvoda.

PA-ŠTA: Kremasti ručno rađeni ravioli koji iznenađuju izgledom i okusom PA-ŠTA: Kremasti ručno rađeni ravioli koji iznenađuju izgledom i okusom Foto: Vigor Klaić/Nova Studio

PA-ŠTA ravioli imaju sočna i kremasta punjenja pa Renata ističe da za njih ne trebaju klasični umaci. Raviole sa sirom i pršutom savjetuje poslužiti na zelenoj salati pa posipati parmezanom i pokapati maslinovim uljem. Ostale dvije vrste možete pripremiti na malo maslaca i dodati malo limunova soka. Čim ih isprobate, shvatit ćete da oni stvarno ne zahtijevaju veliku i dugu pripremu, niti smišljanje nekih posebnih recepata da bi se stavili na tanjur.

PA-ŠTA ravioli oduševit će sve hedoniste koji obožavaju dobru hranu, ali i sve one koji vode aktivan život i žele u samo nekoliko minuta spraviti ukusan obrok od pažljivo biranih sastojaka za sebe ili svoje prijatelje. S obzirom na to da su brzo gotovi, a neizmjerno ukusni, sigurno ćete poželjeti u zamrzivaču imati barem jedno pakiranje na raspolaganju.

PA-ŠTA: Kremasti ručno rađeni ravioli koji iznenađuju izgledom i okusom PA-ŠTA: Kremasti ručno rađeni ravioli koji iznenađuju izgledom i okusom Foto: Vigor Klaić/Nova Studio
Pa-ŠTA raviole sada možete pronaći u INTERSPAR i odabranim SPAR trgovinama diljem Lijepe Naše.

Emisija Startaj Hrvatska prati osam poduzetničkih priča i osam odličnih proizvoda koje je Nova TV zajedno sa SPAR Hrvatska odabrala među stotinama prijava pristiglih na projekt Startaj Hrvatska. Oni koji se pokažu doraslima ovom izazovu potpisat će ugovor sa SPAR Hrvatska, ali samo jedan proizvod, onaj najuspješniji u kontekstu proizvoda, ali i razvoja poduzetnika te s najboljim prodajnim rezultatima, postat će Hrvatski hit-proizvod 2021. godine te zauzeti posebno mjesto na policama svih INTERSPAR i odabranih SPAR trgovina diljem Hrvatske.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom SPAR Hrvatska po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju