Najčarobnija blagdanska atmosfera zavladala je i u zagrebačkoj Kavani Corso u kojoj je svijet iz mašte vješto pretvoren u stvarnost.

Osim na Adventu, ovih blagdanskih dana uživati možete i na raznim drugim lokacijama u Zagrebu, a jedna od njih je Kavana Corso smještena u Rapskoj ulici. Mjesto je to u kojem je svaki kutak uređen u božićnom duhu nekih prošlih vremena koja nas vraćaju u bezbrižno i slatko doba djetinjstva.

Uređenje Kavane Corso potpisuje dizajnerica interijera Nevena Tomulić koja je, kako kaže, uspjela neku svoju maštariju realizirati i početnu ideju pretvoriti u bajkovitu stvarnost.

Kada sam u nedostatku prikupljenih materijala htjela odustati od nastavka istraživanja i ostvarenja te bajke, došla sam do kolekcionara Željka Medanovića koji ima fascinantnu zbirku starih i raritetnih igračaka. Tada je Kavana Corso, uz moj talent za estetiku i ljubav koju unosim u svoj posao, postala bajka iz nekih prošlih vremena i mnoge posjetitelje ovih blagdanskih dana vratila u doba djetinjstva. Mišljenja sam da igračke najuspješnije mogu inicirati tu emociju prisjećanja, otkriva Nevena Tomulić. Ukupni dojam ove blagdanske priče "zaokružio" je Miro Modul iscrtavanjem natpisa po staklima izloga same kavane.

Slika nije dostupna Advent u tunelu Grič: Pogledajte kako izgleda božićna bajka uređena u stilu Orašara

Ispalo je sasvim zgodno da sam interijer kavane opremila tim retro igračkama još prije mjesec dana, a na kraju se ispostavilo da su ovogodišnje teme zagrebačkog adventa Orašar i stare igračke, tako da smo se spontano uklopili i u ovu sezonsku gradsku bajku, kaže dizajnerica.

Zanimljivo je i da je čarobno uređenje Kavane Corso zapravo jedinstvena izložba koja će potrajati do 10. siječnja 2020. kada će postati prodajna i ovi rijetki primjerci tada će se moći kupiti.

 


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju