Svojom posljednjom kolekcijom luksuznih parfema Gucci je pokrenuo novu priču o magiji i mašti.

Galerija Guccijeva kolekcija vodi vas u svijet magije i mašte Kolekcija dolazi u prekrasnim ambalažama Luskuzna će kolekcija, bez sumnje, oduševiti mnoge +1 Gucci, mirisna svijeća

Ne događa se svaki dan da jedan ovakav brend izda luskuznu kolekciju mirisa koja će mnogim obožavateljicama parfema pomutiti razum i vjerojatno isprazniti novčanike.

Ova zbirka vjerojatno je najluksuznija izdana kolekcija mirisa u posljednje vrijeme, a radi se o Guccijevoj prvoj haute couture liniji.

Kolekcija poznata pod imenom "Alkemičarev vrt" ima 15 komada i uključuje parfimirana ulja, parfemsku vodu, ali i jednu, vjerojatno najluksuzniju mirisnu svijeću na tržištu. U njihovoj izradi korištene su između ostalog note cedra, pačulija, sandalovine... Tu je i čempres pomiješan s bergamotom i ružom. U jednom od mirisa lavanda se spaja s kaduljom.

Zato ako ste u potrazi za bezvremenskim parfemom koji biste dodali u svoju kolekciju, evo vam ideje.

Ova kolekcija inspirirana je umjetnošću alkemije i njezinim utjecajem na tradiciju stvaranja mirisa. Iza luksuzne kolekcije stoje majstor za parfeme Alberto Morillas i Guccijev kreativni direktor Alessandro Michele.

Sastoji se od sedam parfema, četiri parfemska ulja, tri mirisne vodice i jedne mirisne svijeće. Bočice u kojima se oni nalaze inspirirane su bočicama s polica antičkih talijanskih apotekara.

Alessandro Michele rekao je kako su mirise nadahnute prirodom razvili s ciljem da "ljude odvode na imaginarna mjesta".

Alberto Morillas ženama je poručio da se svako ulje ili mirisna voda iz kolekcije može kombinirati sa svakim parfemom i da se poigraju mirisima kako bi došli do omiljene kombinacije.

Kao što bi alkemičar radio na pronalasku zlatne formule, zaključio je.

Pogledajte i 10 parfema po kojima ćemo pamtiti 2018. godinu.

  Kolekcija dolazi u prekrasnim ambalažama Kolekcija dolazi u prekrasnim ambalažama (Foto: gucci.com)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju