Pomama za džin-tonikom ne prestaje. Ljubitelji ovog pića ne mogu ga se zasititi i stalno su potrazi za novim džinom ili pak tonikom uz pomoć kojeg će usavršiti spremanje ovog popularnog koktela.

On je redovit gost malih ženskih druženja, a ako na sljedećem tulumu želite oduševiti svoje prijateljice, mogli biste im poslužiti džin koji u dodiru s tonikom mijenja boju.

Džin pod nazivom Sharish Blue Magic djelo je portugalskog brenda Sharish Gin i proizvodi se u srednjevjekovnom gradu Monsarazu.

Magični sastojak ovog plavog džina je biljka pod nazivom Clitoria Ternatea (cvijet plavog graška). Upravo zahvaljujući ovom cvijetu alkoholno piće ima prekrasan plavi pigment koji u doticaju s tonikom mijenja boju.
 


Kada u ovaj džin ulijemo tonik, on iz plave prelazi u ružičastu boju zbog mijenjanja pH vrijednost koje se događa uslijed reakcije s limunskom kiselinom u toniku.

S obzirom na to da različite vrste tonika imaju različitu pH vrijednost, dobivena nijansa ružičaste boje može malo varirati ovisno o tome koji tonik koristite.

Sharish Blue Magic džin, 320 kn (Master of Malt) Sharish Blue Magic džin, 320 kn (Master of Malt) (Foto: Sharish Gin/Facebook)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju