Zimsku čaroliju u obliku torte na blagdanskom stolu koja će izmamiti uzdahe divljenja možete napraviti i ako niste vješti u spravljanju slastica.

Galerija Kao stvorena za blagdanski stol: Jednostavna, a bogata čokoladna torta - 9 Kao stvorena za blagdanski stol: Jednostavna, a bogata čokoladna torta - 8 Kao stvorena za blagdanski stol: Jednostavna, a bogata čokoladna torta - 7 +5 Kao stvorena za blagdanski stol: Jednostavna, a bogata čokoladna torta - 6

Tražite li recept za raskošnu tortu za blagdanski ručak ili večeru u kojoj će moći uživati cijela vaša velika obitelj, a da na nju ne potrošite puno vremena, ne tražite dalje.

Ova ukusna bogata čokoladna torta napravljena od mješavine za muffine i čokoladne šlag-kreme skratit će vaš boravak u kuhinji i potaknuti kreativnost u ukrašavanju. Izrada ukrasa s bijelim fondantom nije tako teška kako se čini ako se poslužite s nekoliko trikova koje donosimo u receptu.

Nitko vam neće povjerovati da ste ovu raskošnu, čarobnu tortu napravili uz veliku pomoć Dolcele.

Kao stvorena za blagdanski stol: Jednostavna, a bogata čokoladna torta - 5 Kao stvorena za blagdanski stol: Jednostavna, a bogata čokoladna torta - 5 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Sastojci za tortu promjera 27 cm:

Kao stvorena za blagdanski stol: Jednostavna, a bogata čokoladna torta - 8 Kao stvorena za blagdanski stol: Jednostavna, a bogata čokoladna torta - 8 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)
Priprema:

  1. Pripremite biskvite. Zagrijte pećnicu na 180 °C bez ventilacije. Pratite upute na kutiji Dolcela čokoladnih muffina i napravite mješavinu u koju možete staviti sve čokoladne zvjezdice. Mješavinu stavite u kalup za tortu koji ste namastili ili obložili papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta, a zatim pustite da se biskviti potpuno ohlade.
  2. Napravite ukrase za tortu. Pratite upute na kutiji Dolcela bijelog fondanta. Ruke i površina na kojoj ga kasnije mijesite trebaju biti potpuno čisti. Izvaljajte ga na silikonu ili papiru za pečenje na debljinu od 3 do 4 milimetara te rezačima za kolače izrežite željene oblike. Mi smo napravili sobove i boriće, a možete raditi zvjezdice, pahuljice i bilo koji drugi zimski motiv koji želite. Želite li da se fondant stvrdne i da stoji uspravno kao nama ovi borići, morat ćete ga pustiti nekoliko sati da se posuši na zraku, ili najbolje preko noći, no želite li da ostane mekan i savitljiv, čuvajte ga u hladnjaku do ukrašavanja torte. Kao stvorena za blagdanski stol: Jednostavna, a bogata čokoladna torta - 7 Kao stvorena za blagdanski stol: Jednostavna, a bogata čokoladna torta - 7 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)
  3. Pripremite kremu. Pratite upute na vrećici Dolcela šlag-kreme s okusom čokolade i napravite šlag-kremu u trenu. Prebacite je iz zdjele u dresirnu vrećicu i nanesite na ohlađeni biskvit pa na kremu stavite drugi biskvit i ponovite postupak, a potom i treći put. Ostatkom šlag-kreme namažite cijelu tortu te je stavite u hladnjak na sat vremena.
  4. Pripremite čokoladnu glazuru. Otopite čokoladu na pari i dodajte joj žličicu ulja za završni sjaj. Pustite neka se malo ohladi, onda pomoću dresirne vrećice ukrasite tortu tako da prvo čokolada curi uz rub torte, a zatim ostatak prelijte na sam vrh i špatulicom ravnajte prema rubovima. Kao stvorena za blagdanski stol: Jednostavna, a bogata čokoladna torta - 4 Kao stvorena za blagdanski stol: Jednostavna, a bogata čokoladna torta - 4 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)
  5. Ukrasite tortu. Pustite neka se čokoladna glazura mrvicu stegne pa u nju zapiknite boriće od fondanta i ostale ukrase. Ostavite tortu u hladnjaku pa netom prije posluživanja pospite po njoj malo šećera u prahu za dodatan zimski ugođaj.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju