Fotografi su ponekad više od osobe koja kamerom bilježi važne trenutke u životu pojedinca. Ili je to barem bio slučaj s Midhatom Mulabdićem iz Siska koji je sudjelovao u organizaciji tajne prosidbe u ovom kontinentalnom biseru Hrvatske


Prije više od mjesec dana dobio sam e-mailom upit od Bena Patricka s Floride koji je s djevojkom Alissom Schneider planirao put u Sloveniju,
započinje priču fotograf Midhat Mulabdić, poznatiji po umjetničkom imenu Benedetto Lee.

Profesionalni trener star 26 godina i 28-godišnja filmska glumica i producentica išli su u Sloveniji na košarkaški turnir FIBA 3x3 challenge, a zbog blizine posjetitli su i Sisak iz kojeg potječu Alissini preci.

Alissa je željele vidjeti taj mali gradić za koji jedino zna jedino preko priča i slike sisačkog starog mosta obješene na zidu u maminu domu, pojasnio je fotograf.

Praćenje i snimanje u tajnosti
Poduzetni Ben odlučio je upravo u Sisku zaprositi svoju voljenu s kojom je u sretnoj vezi već sedam godina. Upravo zato želio je unajmiti fotografa i snimatelja da cijeli proces snimi u najvećoj tajnosti i za njihovo dugo sjećanje.
Dogovorili smo se da dođu na terasu Jazz-cluba u Sisku da popiju kavu. U jednom trenutku Ben je otišao u WC gdje ga je konobar, s kojim smo bili u dogovoru, poslao na stražnji izlaz. Tada smo se prvi put vidjeli i upoznali.

Ni ne sluteći što će se dogoditi samo nekoliko minuta kasnije, Alissa je komentirala kako je sisački park i paviljon toliko lijep da bi se tu mogla i vjenčati.

Poželio sam mu sreću, snimili smo kratku videonajavu kako ju uskoro planira zaprositi i objasnio sam mu kako će doći do glazbenog paviljona u Sisku.

Dok su hodali prema dogovorenoj lokaciji, pratio sam ih i snimao. Pokušavao sam biti neprimjetan, pravio se da snimam nešto deseto dok snimam njih.

Kako su svi detalji bili unaprijed isplanirani, u parku ih je čekao snimatelj Mladen Cukor sa spremnom kamerom.

Prosidba u Glazbenom paviljonu
Dok su prolazili pored drugog snimatelja s kamerom u ruci, Alissa je pitala smetaju li mu, na što im je on odgovorio da mogu slobodno proći. Ni ne sluteći što će se dogoditi samo nekoliko minuta kasnije, Alissa je komentirala kako je sisački park i paviljon toliko lijep da bi se tu mogla i vjenčati.

Ben je ubrzo nakon toga kleknuo na koljena, rekao joj da je ona ljubav njegova života i najbolji prijatelj, izvadio prsten te pitao svoju dragu želi li se udati za njega.
Oduševljena Alissa rekla je – Da.

Dok fotografiram vjenčanja, osjećam se kao dio obitelji i imam blagu pozitivnu tremu. No ovoga puta sam pokraj Bena osjećao leptiriće u trbuhu, kao da prvi put fotografiram. Još uz dodatak da sve radimo u tajnosti bio je poput nekog špijunskog filma, iskreno priznaje fotograf iz Sarajeva koji u Sisku živi i radi posljednjih sedam godina.

U našoj fotogaleriji pogledajte kako je izgledala tajna Benova prošnja Alissine ruke u Sisku, a na internetskim stranicama Benedetta Leeja pogledajte i druge romantične fotografije tog majstora s fotoaparatom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju