Na otvaranju Valentino Flagship Storea na Petoj Aveniji u New Yorku pojavila se i Katie Holmes 'vječna' djevojčica na koju nas asociraju kožnate jakne, traperice i ležernija izdanja. No, kada treba zabljesnuti na događanju Katie zna provjereni recept - nude make up, crna haljina i štikle u boji kože

U ovoj modnoj igri, koje još i otkriva lijepo oblikovane noge, Katie Holmes se pokazala kao prava modna kameleonka koja u ležernijim izdanjima ne mari previše za make up i trendove no, za društvena događanja itekako zna kako privući pažnju.

Ako na prvu i izgleda da se za ovakav šik izgled, s 'nude' make upom ne treba pretjerano potruditi, znalci znaju da je upravo efekt make up - no make up možda i najteže postići.

Naime, šminkanje koje u konačnici izgleda kao da se niste ni našminkali kod Katie je postiglo maksimalni efekt i naglasilo njezinu ljepotu. A kako bi se našminkali nepogrešivo po uzoru na Katie Holmes donosimo vam nekoliko pravila.

1. Laganim pilingom očistite kožu, odstranite sve odumrle stanice i očistite pore.

Postići savršeni efekt make upa, koji izgleda kao da niste našminkani veliki je izazov

2. Prije nanošenja pudera na kožu je potrebno staviti primer ili bazu koja je osnova svakog dobrog make upa. Uloga primera je važna jer će on zagladiti lice, izjednačiti pore i bore te na koži napraviti barijeru kako bi upila što manje pudera. Puder će na takvoj podlozi biti postojaniji.

3. Nakon toga na lice stavite odgovarajuću tekuću podlogu koja mora savršeno odgovarati bojom vašoj puti.

4. Na obraze vrh nosa, bradu i iznad obrva stavite highliter, a prijelazi bi trebali ostati nevidljivi. Za male nepravilnosti koristite korektor.

5. Za potpuni nude make up potrebno je i lagano maskarom ili tehnikom smokey eyes naglasiti oči i to u prirodnim smeđim tonovima. Maskaru nanesite u nekoliko slojeva samo na gornje trepavice.

6. Iznimno važne kod nude make upa su obrve koje moraju biti dobro oblikovane, uredne i prirodne.

7. Za savršene usne prije bilo kakvog nanošenja make upa bilo bi dobro napraviti piling za efekt glatke kože. Za potpuni no make up efekt na usne možete nanijeti malo korektora i na njega malo prozirnog sjajila ili pak ruž koji će se stopiti s vašom puti.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju