Nakon čarobne božićne bajke koja se odvijala ovih blagdana u popularnoj kavani Corso u Rapskoj 35 u Zagrebu, dizajnerica Nevena Tomulić u interijer je uklopila osvježenu stalnu postavu starina.

Galerija

 

To je svojevrsna izložba na kojoj se svašta može uočiti. Tako se u jednom kutku nalaze damski predmeti, a već na drugoj strani frizersko-higijenski kutak ili polica s alatom. Po prostoru će se naći i pokoja stara lampa, vintage kućanski uređaj, rijetka originalna ambalažna kutija, starinsko posuđe, lijepe retro knjige zanimljiva sadržaja itd. Svi su izlošci originali, priča dizajnerica interijera Nevena Tomulić. 

Na zidovima koji su obloženi u stare hrastove daske nisu obješene samo slike. Uokvirene su i dionice stare stotinjak godina, fotografije davnih vjenčanja te naslovnice uglednih časopisa iz prošlih vremena. Uz slike, na zidovima zagrebačke Kavane Corso vise i predmeti kao što su kalup za cipele, emajlirana ploča i znakovi s upozorenjima, Ferrarijeva ratkapa s početka prošlog stoljeća, stari muzički instrumenti, dalekozor, torbica od srebrnog pletiva, zidni satovi i slično. Pažnju zaokuplja uokvireni, takozvani slinčić koji je obrubljen ručno izvezenom čipkom. Nevena nam je s nostalgijom otkrila kako je to posebno draga pričica.

Vintage uređenje kavane Corso u Zagrebu potpisuje dizajnerica interijera Nevena Tomulić - 2
Slinčić obrubljen ručno izvezenom čipkom krije posebno dragu pričicu (Foto: Tihana Bedeković)

Slučajno sam došla do tog dragocjenog antikviteta i maštam o tome da unuka (danas gospođa) kojoj je namijenjen taj predmet spontano naiđe u kavanu. Priča je započela kad sam preko oglasnika pošla nabaviti zidni sat te me kolekcionar ugostio kod kuće i ispričao svakojake zanimljive priče o starinama koje ga okružuju. Tako sam na kraju u tom posjetu uz ostale predmete i spomenuti 'slinček' koji je baka unuci izvezla povodom krštenja, dobila i tintom ručno pisanu posvetu unuci, otkrila nam je dizajnerica. I tako u Kavani Corso svaki predmet ima svoju priču iz nekih prošlih vremena...

Kao iz mašte: Mjesto u Zagrebu na kojem bismo rado (svaki dan) popili vruću čokoladu

Nevena Tomulić ističe kako ovako uspješno uređuje interijere zahvaljujući dobrom snalaženju na sajmovima starina i poznavanju antikvarijata i kolekcionara kod kojih nabavlja namještaj i starine.

Kavana Corso priprema još jednu novost za svoje goste. Na proljeće će se proširiti te će se u drugom dijelu moći pojesti pizza.

Vintage uređenje kavane Corso u Zagrebu potpisuje dizajnerica interijera Nevena Tomulić - 12
Na zidovima vise slike, uokvirene dionice stare stotinjak godina, fotografije davnih vjenčanja, naslovnice uglednih časopisa iz prošlih vremena (Foto: Tihana Bedeković)