Kazalište 'Trešnja' i ove sezone na svoju pozornicu postavlja predstavu 'Pepeljuga' prilagođenu za djecu 5+ godina. Kako bi vas podsjetilo na tu lijepu bajku i divnu poruku, kazalište Trešnja vodi 2 male čitateljice s njihovom pratnjom na izvedbu 'Pepeljuge' 18. rujna u 11 sati

Bila jednom... da, tako počinju bajke pa i bajka o Pepeljugi. Bila jednom lijepa djevojka kojoj su se događale ružne stvari. Ostala je sama na svijetu, ali ne posve sama – živjela je s maćehom i njezinom kćerima koje ju nisu voljele. I ne samo to. Tjerale su je da radi od zore do mraka i da im ugađa, a one su spavale do podne i smišljale kako će joj napakostiti. Plakala je i pregačom brisala suze s lica umrljanoga pepelom. A onda se sve promijenilo...Kako?

Kralj je priredio dvorski bal i pozvao sve djevojke u kraljevstvu. Baš sve, da njegov princ odabere onu od čijega će mu pogleda uzdrhtati ravnodušno srce. Htjela je poći i Pepeljuga, sašila je sebi skromnu haljinu, umila se i začešljala kosu, ali su ju maćeha i njezine kćeri ismijale i ponizile, razderale joj haljinu i zapovijedile slugi da Pepeljugu ne pušta iz kuće. Bila je žalosna i nesretna... U tom trenutku u predstavi se pojavljuje dobra vila, ali ne vila koja se samo tako sažalila nad Pepeljugom, ne, ta se vila bila jednom davno privremeno odrekla svog vilinskog svijeta i zaljubljena u mladoga trgovca odlučila živjeti među ljudima.

Ne ćemo otkriti što je vila Pepeljugi i što je Pepeljuga vili, to ćete saznati u "Trešnjinoj" predstavi. I doznat ćete zašto čarolije dobre vile imaju tako kratak rok, zašto Pepeljuga mora pobjeći s dvorskog plesa čim počne otkucavati ponoć – baš onda kada se rasplamsa ljubav između nje i princa.

Tu tajnu još nikada nitko nije otkrio pa ni dobri pisac Charles Perrault koji je prvi pisao o Pepeljugi. No najvažnije je da sve završi sretno, da cipelica koju je čarobna djevojka u žurbi ostavila dovede potragu do Pepeljuge, da ju princ prepozna i odvede sa sobom, a kako će se provesti maćeha vidjet ćemo na kraju predstave – ma ništa joj se strašno ne će dogoditi, njezina je kazna to što se ni jedna od njezinih kćeri nije svidjela princu baš kao Pepeljuga koju nije uspjela sakriti. I kojoj je cipelica tako savršeno pristajala…

Redatelj je Jakov Sedlar, dok je uloga Pepeljuge pripala Karli Brbić, a princa Juri Radiniću.

Želite li pogledati predstavu 'Pepeljuga' u nedjelju, 19. rujna u kazalištu Trešnja potrebno je točno odgovoriti na pitanje - tko glumi Pepeljugu te imati malo sreće. Odgovor sa svoji podacima (ime, prezime ibroj mobitela) pošaljite na naš e-mail zadovoljna@novatv.hr do petka, 16.rujna kada ćemo objaviti 2 sretna dobitnika.

A sretne dobitnice su: Katarina Hržina i Jelena Matošević. Čestitamo!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju