Engleska glumica Keira Knightley lice je s naslovnice prosinačkog broja Harper's Baazara u kojem je progovorila o majčinstvu i povlasticama koje nedostaju mnogim mamama

Keira Knightley rodila je svoje prvo dijete - kći Edie u svibnju prošle godine, a nekoliko mjeseci kasnije vratila se glumi. Točnije, snimila je dramu po imenu Collateral Beauty koja će se početi prikazivati u svjetskim kinima u prosincu 2016.

Dadilje u Velikoj Britaniji su vrlo skupe, zbog čega si mnoge žene ne mogu priuštiti da se vrate na posao.

"Postala sam vrlo svjesna kako sam sretna što si mogu priuštiti dobru brigu za dijete," istaknula je slavna glumica u iskrenom intervjuu za britanski časopis Harper's Baazar, koja osim financijske stabilnosti ima i emotivnu potporu u vidu supruga Jamesa Rightona.

"Šokantno je koliko košta briga za djecu u ovoj zemlji (Velikoj Britaniji). I trebala bi biti skupa, jer je riječ o teškom i važnom poslu. No ne postoji nikakva opcija za žene koje se žele vratiti na posao osim ako nisu vrlo dobro plaćene, i mogu si priuštiti dadilju puno radno vrijeme prije nego što dijete dobije mjesto u vrtiću," istaknula je slavna glumica.

Keira Knightley vjeruje i da bi se trebali izjednačiti rodiljni dopust za majke i očeve, te tako obitelji ponuditi dodatne mogućnosti za organizaciju.

"Kada poslodavac razmišlja zaposliti muškarca ili ženu, promatra ih i misli: 'ona će u nekom trenutku uzeti barem devet mjeseci ili koliko već, a muškarac ne treba." Nemojte mi reći da se takve stvari ne utječu na njegovu odluku." dodala je glumica.

Jeste li za to da se izjednači pravo na rodiljni dopust između muškaraca i žena?

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju