Mnogima je bakina kuhinja prva asocijacija na keramičke tanjure na zidu jer upravo su takvi dekorativni tanjurići prije nekoliko desetljeća bili neizostavan detalj kod uređenja kuhinje. U starinskim kuhinjama i danas se na zidovima mogu vidjeti slatki, šareni tanjuri koji prostoru daju dodatan šarm i vedrinu.

Galerija Dekorativni keramički tanjuri na zidu u kuhinji - 8 Dekorativni keramički tanjuri na zidu u kuhinji - 5 Dekorativni keramički tanjuri na zidu u kuhinji - 3 +12 Dekorativni keramički tanjuri na zidu u kuhinji

Uglavnom je riječ o manjim, plitkim tanjurićima, ali za dodatan dojam kuhinjski zid mogu krasiti i veći tanjuri. Najtipičniji su oni iscrtani sitnim cvjetnim ili nekim drugim dezenom karakterističnim za keramiku, a ukrašen može biti i samo rub tanjura dok je dio u sredini bijeli.

Dekorativni keramički tanjuri na zidu u kuhinji - 6 Dekorativni keramički tanjuri kuhinji daju poseban šarm i vedriju (Foto: Living4media)

Dekorativni keramički tanjuri na zidu u kuhinji - 7 Keramički tanjurići na zidu mogu se izvrsno uklopiti i u modernije interijere (Foto: Living4media)

Dekorativni tanjuri na kuhinjskom zidu bude slatki osjećaj nostalgije jer ih u modernim kuhinjama gotovo i nema, no želite li svojoj kuhinji dati malo retro ugođaja, svakako razmislite o toj zidnoj dekoraciji. Prostor će učini živahnijim, a i najobičniji bijeli zid posebnim i itekako primjetnim.

Kuhinje u kombinaciji sive boje i drveta izgledaju mrak, a ove fotografije to dokazuju Kuhinje u kombinaciji sive boje i drva - 9 Kuhinje u kombinaciji sive boje i drva - 5 Kuhinje u kombinaciji sive boje i drva - 7 +6 Kuhinje u kombinaciji sive boje i drva - 4

Ideje za dekoriranje kuhinje keramičkim tanjurima na zidu pronađite u fotogaleriji na početku teksta, a na istom mjestu čeka vas i izdvojena ponuda ukrasnih tanjura iz trgovina.

AliExpress, snižena cijena 37 eura (cijena prije sniženja 123 eura) AliExpress, snižena cijena 37 eura (cijena prije sniženja 123 eura) (Foto: AliExpress)

Zara Home, 5,89 eura Zara Home, 5,89 eura (Foto: Zara Home)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju