Žene u klanu Kardashian sklone su dijeljenju i najintimnijih detalja iz svojih života. Ne čudi stoga što je Khloe Kardashian priznala kada se po prvi put depilirala, ali i zašto je imala trauma zbog toga


Khloe Kardashian
u popularnom reality showu ‘Keeping Up With the Kardashians’ priznala je da se susrela s metodom depiliranja voskom kad je bila vrlo mlada.

Sjećam se da sam imala oko 13 godina kada me mama natjerala na prvo čišćenje lica kod kozmetičarke. U to vrijeme počele su mi rasti i prve dlačice pod pazuhom, pa je bez ikakvog upozorenja dogovorila i depilaciju voskom tijekom mojeg tretmana,’ rekla je kći Kris Jenner medijima.


Ovaj tip depilacije podrazumijeva nanošenje toplog voska na određeni dio tijela i platnenih krpica, koje se potom naglo povlače kako bi se dlake isčupale zajedno s korijenom. Riječ je o postupku koji je bolan za odrasle žene, a pogotovo za mlade djevojke u pubertetu. Isprobajte recept za depilaciju šećernom pastom koju možete napraviti za samo 10 kuna.

Cijelo iskustvo je bilo traumatizirajuće za mene. Bila sam prestravljena, I dugo vremena nakon toga izbjegavala sam čišćenje lica kod kozmetičarke jer sam mislila da je depilacija dio tretmana.’ dodala je reality zvijezda.

Iako je Khloe ‘oprostila’ svojoj majci dramatično upoznavanje s voskom i depilacijom, njeno iskreno priznanje izazvalo je polemiku na društvenim mrežama koja je prava dob za početak ovog ženskog rituala.

 

Fotografija koju objavljuje @krisjenner


U onom trenutku kad djevojčica vidi dlačice pod pazusima i zbog njih se osjeti samosvjesnom, a dovoljno je odgovorna da se na pravilan način može depilirati s britvicom, to je i pravo vrijeme da počne s depilacijom,’ kaže dermatologinja dr. Jody Levine.

Ista priznaje da je korištenje voska vrlo bolno, ali da je metoda sigurna za uklanjanje dlačica na pazusima ili nogama. Pogledajte ovdje koje slavne žene često zaborave na depilaciju.

Ne bih nikako preporučila uklanjanje dlačica s lica voskom, jer je ženska koža u pubertetu iznimno osjetljiva, i treba se paziti da se s tretmanom ne odstrani i dio kože,’ upozorava dr. Levine.

Je li rani pubertet pravo vrijeme za depiliranje s voskom?

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju