U nedjelju, 19. travnja, ekskluzivno u Cineplexxu Centar Kaptol i Cineplexxu City Center one Split, hrvatska publika će moći uživati u velikom finalu 2014./2015. sezone Boljšoj teatra uz balet Ivan Grozni. Blistavi spektakl spletki i umorstava, čiju koreografiju potpisuje Jurij Grigorovič biti će prikazan u vrhunskom HD prijenosu

Oslanjajući se na glazbu koju je Prokofjev skladao za Ejzenštejnov film Ivan Grozni 1944. godine, ovo je djelo istinski prikaz stila Boljšoja.

Grigorovič moćno i fascinantno prikazuje kontroverznu vladavinu ruskog cara te portretira događaje iz 16-stoljetne Rusije u zapanjujućim scenama.

Njegova je koreografija puna energije, snage i divljih skokova, ali i također ispunjena velikom gracioznošću i krhkošću u ženskim ulogama.

Osjetljivi klasični, kao i snažni karakterni plesni stilovi se sljubljuju u kreiranju ovog epskog, bogatog bojama prikaza feudalne Rusije.

Kratki sadržaj:
Nakon krunidbe, mladi car Ivan IV, mora između 13 kćeri krupnog plemstva odabrati jednu za suprugu i caricu. Bira Anastasiu i njih dvoje se na kraju ludo zaljubljuju. Kad se plemstvo uroti protiv njega i otruju mu voljenu ženu, car Ivan se nađe okružen neprijateljima.

Pod pritiskom mračnih misli i prikaza, polako tone u ludilo.

Cineplexx vas vodi u kino

Želite li osvojiti dvije ulaznice za balet 'Ivan Grozni' potrebno je točno odgovoriti na pitanje - tko je kompozitor baleta 'Ivan Grozni'?

Svoj odgovor pošaljite na našu e-mail adresu zadovoljna@novatv.hr do petka17. travnja kada ćemo objavtii sretne dobitnike.

Uz svoje podatke (ime, prezime, adresu i broj mobitela) potrebno je navesti želite li balet pogledati u Cineplexxu Centar Kaptol ili Cineplexxu City Center one Split.

A sretni dobitnici su: Anita Salopek (Zagreb) i Slaven Jurišić (Split).

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju