Iza modnog brenda Kipekee krije se 31-godišnja umjetnica Štefica Novosel, ujedno i mag. ing. tekstilnog i modnog dizajna, čija se ručno oslikana odjeća nosi i u Australiji i Kanadi. Štefica odjeću oslikava po želji kupaca, a zaštitni su znak njezina brenda – krila.

Galerija Štefica Novosel, vlasnica brenda Kipekee bavi se oslikavanjem odjevnih predmeta - 13 Štefica Novosel, vlasnica brenda Kipekee bavi se oslikavanjem odjevnih predmeta - 12 Štefica Novosel, vlasnica brenda Kipekee bavi se oslikavanjem odjevnih predmeta - 1 +10 Štefica Novosel, vlasnica brenda Kipekee bavi se oslikavanjem odjevnih predmeta  

Iako u početku nisam znala da će se krila nametnuti kao glavni motiv brenda, sad sam sretna zbog toga. Naime, krila sam oslikala na samom početku stvaranja brenda jer za mene ona simboliziraju slobodu, ali ujedno i zajedništvo.

Slobodu u metaforičkom smislu poput leta nebom, bez ograničenja, svojevrsni bijeg od stvarnosti i svakodnevice. Svi mi ponekad volimo raširiti krila i pobjeći u svijet mašte i sanjarenja, u svijet Petra Pana, Malog Princa i u Alisinu zemlju čudesa, u razigrano i bezbrižno djetinjstvo... Krila za mene simboliziraju sve to.

Najčešći motiv oslikavanja su krila, međutim Kipekee nudi potpunu personalizaciju i kupac može kreirati motiv po želji

Zajedništvo u smislu zaštite, brige o drugima, biti nekome anđeo čuvar. Često oslikavam obiteljske komplete, komplete za mamu i djecu ili dječje bodije i to je ono zajedništvo koje imam na umu dok izrađujem krila.

Kipekee su se krila potom sama 'širila' dalje jer vjerujem da nas ima još koji volimo u sebi probuditi razigrani svijet mašte, govori Štefica Novosel, vlasnica brenda Kipekee, što na swahiliju znači 'jedinstven'.

Štefica se dizajnom počela baviti još za vrijeme srednjoškolskih dana, kada je pohađala grafički dizajn. Iako su njezini afiniteti na početku bili usmjereni u drugom smjeru, ljubav prema modi javila se prilikom upisa na modni dizajn Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu, a naročito nakon diplomskog studija usmjerenog na teoretski dio.

Štefica Novosel, vlasnica brenda Kipekee bavi se oslikavanjem odjevnih predmeta - 8 Osim krila, najčešće su traženi motivi kućnih ljubimaca (Foto: Facebook@kipekee.majice)

Brend Kipekee pokrenula je prije skoro sedam godina u želji da stvara nešto novo i unikatno. Odjeću oslikava ručno te je svaki odjevni predmet unikat. Najčešći motiv oslikavanja su krila, bilo anđeoska, vilinska ili krila inspirirana prirodom, međutim Kipekee nudi potpunu personalizaciju tako što dopušta kupcu kreiranje motiva po želji. Cijene ženskih majica okvirno iznose od 150 do 200 kuna, dok su muške malo skuplje. Cijene haljina i tunika kreću se od 280 do 360 kuna.

Sretna sam kada dobijem fotografiju djece u Kipekee majicama jer je njihov osmijeh najiskrenija kritika

--Štefica Novosel, vlasnica brenda Kipekee

Motivi koje oslikavam zaista su raznovrsni jer ih radim po narudžbi, ali oni koji su najčešće traženi (osim krila, naravno) jesu motivi ljubimaca. Oslikavanje ljubimaca predstavlja mi zadovoljstvo jer sam i sama veliki ljubitelj životinja. Svi su oslikani po želji kupaca prema fotografiji vlastitih ljubimaca ili ljubimaca od njima bliskih osoba pošto se često poklanja za razne prigode.

Nerijetko su to i ljubimci koji više nisu tu, ili kako se to kaže – oni koji su otišli 'iza duge', pa je majica na neki način uspomena. Pamtim i oslikavanje psa na jastučnicu koja je na kraju završila kao uokvirena slika na zidu, sa smiješkom kaže. Štefica narudžbe dobiva i iz inozemstva, najčešće su to zemlje Europske unije, ali Kipekee majice našle su se i u Australiji i Kanadi.

Jako me vesele povratne informacije mojih kupaca i zaista mi je teško izdvojiti najljepšu jednu jer mi svaka posebno puno znači. Sretna sam kada dobijem fotografiju djece u Kipekee majicama jer je njihov osmijeh najiskrenija kritika. To je ono što me tjera naprijed, kupci su oni zbog kojih sam tu.

Posebno me vesele oni koji mi se iznova vraćaju već godinama i to mi je potvrda da je ono što radim dobro. Veseli me i kada mi se netko javi po preporuci drugih ili kada vide kod nekog prijatelja ili prijateljice majicu, pa i oni žele jednu. Naročito me vesele fotografije koje mi dragi ljudi šalju u svojim Kipekee majicama ili na onima kojima su ih poklonili, otkriva vlasnica brenda Kipekee.

Štefica Novosel, vlasnica brenda Kipekee bavi se oslikavanjem odjevnih predmeta - 11 Štefica Novosel, vlasnica brenda Kipekee bavi se oslikavanjem odjevnih predmeta (Foto: Facebook@kipekee.majice)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju