U kreativnoj radionici Kristine Videk nastaju predivni ruksaci od lana, materijala koji se koriste za tapeciranje namještaja i brušene kože, kao stvoreni za proljeće, poznati pod nazivom Klikica.

Galerija Kristina Videk, vlasnica brenda Klikica, izrađuje ruksake i odjevne predmete - 4 Kristina Videk, vlasnica brenda Klikica, izrađuje ruksake i odjevne predmete - 13 Kristina Videk, vlasnica brenda Klikica, izrađuje ruksake i odjevne predmete - 14 +10 Kristina Videk, vlasnica brenda Klikica, izrađuje ruksake i odjevne predmete  

Kreativan rad je uvijek bio dio mene. Oduvijek sam kreirala, šivala i izrađivala stvari za sebe. Ako nisam znala što odjenuti, iako mi je ormar uvijek bio prepun, sašila sam si outfit. To je izazvalo pozitivne reakcije od mojih bližnjih i prijatelja pa sam radove krenula objavljivati online te počela izrađivati stvari za druge, bilo to odjevni predmeti ili modni dodaci, započinje svoju priču Kristina Videk koja je prije dvije godine pokrenula brend Klikica. U smišljanju imena brenda pomogla joj je sestra, željela je da zvuči zanimljivo, a da je slično njenom imenu Kristina - jednostavno s pomakom naprijed.

Kristina Videk, vlasnica brenda Klikica, ruksake izrađuje od pamučnih materijala, lana, materijala koji se koriste za tapeciranje namještaja te brušene kože



Rodom iz Bedekovčine u Zagorju, Kristina je od vrtićke dobi kreirala odjeću za barbike i svoju majku Jadranku, koja je po struci krojačica, tjerala je da joj pomogne sa šivanjem istih. Sve je krenulo iz dječje igre, pa je Kristina svoju kreativnost nastavila razvijati kroz srednjoškolsko obrazovanje u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću u Zaboku, a završna destinacija bila je diploma modnog dizajna na Tekstilno-tehnološkom fakultetu.

Izrađujem ruksake jer su praktični, jednostavni, dizajnom i uzorcima mogu podignuti svaku odjevnu kombinaciju. Ideje crpim iz sebe, iz onog što bih ja željela u tom trenutku nositi. S obzirom na to da se to mijenja iz dana u dan, ideja nikada ne nedostaje, kaže Kristina. Proces izrade ruksaka kreće s potragom za materijalima. Kristina radi s raznim materijalima, a voli razne dezene, cvjetne uzorke, boho stil i šarolikost boja.

Kristina Videk, vlasnica brenda Klikica, izrađuje ruksake i odjevne predmete - 12 Uz ruksake Kristina Videk izrađuje i toaletne torbice kao poklon uz kupnju istog (Foto: Klikica)

Volim različite materijale spajati u jednu cjelinu. Koristim pamučne materijale, lan, materijale koji se koriste za tapeciranje namještaja te brušenu kožu. Izrađujem ruksake po želji kupca i svakako uvažavam i njihove ideje pa dobiju unikatni ruksak.

Uz ruksake izrađujem i toaletne torbice kao poklon uz kupnju istog. Uvijek pazim da su cijene pristupačne. Kad nešto radim, uvijek polazim od sebe, stvaram ono što bih i ja nosila. Onda ‘za probu’ stavim u jedan primjerak ili kombinaciju fotografiram za Facebook stranicu i Instagram. Tako najbolje vidim reakciju ljudi, opisuje. U ponudi ima i odjeću koju izrađuje konkretno prvo za sebe, a ukoliko se nekome svidi izrađuje je po narudžbi.

Izrađujem jednostavne odjevne komade s malim pomakom koja je ugodna te nosiva u svim prigodama. Teško i je zapravo opisati Klikica djevojku, mislim da to može biti svaka kojoj se sviđa moja odjeća i ruksaci, bez obzira na dob, ističe Kristina Videk, vlasnica brenda Klikica.

Kristina Videk, vlasnica brenda Klikica, izrađuje ruksake i odjevne predmete - 15 Kristina Videk, vlasnica brenda Klikica, izrađuje ruksake i odjevne predmete (Foto: Klikica)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju