Posljednjih godina vitamin C postao je jedan od omiljenih sastojaka za sve one koji se brinu o rutini njege kože. Iako smo već dobro upoznati s dnevnom verzijom Garnierova vitamina C, na Garnier eventu kojemu su prisustvovale brojne poznate Hrvatice i Hrvati pozdravili su novog člana u Garnierovoj obitelji vitamin C – Vitamin C Brightening Night Serum.

Galerija Garnier serum Garnier serum Garnier serum +6 Garnier serum

Ako naša koža izgleda suho, bez sjaja i umorno, uključivanje proizvoda s vitaminom C u skincare rutinu moglo bi promijeniti situaciju. Garnier nam je tu priskočio upomoć i pripremio pravo osvježenje u bočici. Vrijedan sastojak za njegu kože koji ne samo da posvjetljuje nego i pomaže u ujednačavanju tona kože.

Iako je zvijezda eventa bio Garnier Vitamin C Brightening Night Serum, taj maleni, ali moćni proizvod najbolje će odraditi posao u paru. Sa svojim starijim bratom Vitamin C Brightening Day Serumom kliknuo je na prvu, pa smo se na eventu pobliže upoznali s učinkom koji taj fantastični duo ima na našu kožu. Vitamin C snažan je antioksidans koji igra važnu ulogu u borbi protiv neželjenih tamnih mrlja i ublažavanju znakova preranog starenja uzrokovanog čimbenicima kao što su zagađivači okoliša i kronično izlaganje suncu.

Kako vitamin C djeluje?

Čvrsti favorit u industriji ljepote, vitamin C često preporučuju i dermatolozi jer koristi višestruke prednosti za njegu kože, siguran je za upotrebu na svim tipovima kože i ugodan za korištenje. Vitamin C ne samo da se bori protiv neželjenih efekata stresnih faktora iz okoliša koji mogu dovesti do dehidracije i ubrzanja starenja kože već je izvrstan i za vraćanje sjaja koži.

Garnier serum Garnier serum Foto: Nova Studio

Istraživanja pokazuju da kada vitamin C prodre u kožu, može pozitivno utjecati na različite načine. Garnier je iskoristio snagu vitamina C, niacinamida i salicilne kiseline kako bi napravio učinkovito, ali pristupačno rješenje za borbu protiv umorne, neujednačene kože.

Vitamin C također može potaknuti proizvodnju kolagena u koži, proteina koji povećava čvrstoću i elastičnost kože te pomaže da ona ostane meka i hidrirana. Zbog toga upotreba moćnog, stabilnog seruma poput Garnier posvjetljujućeg seruma s vitaminom C može pomoći u zaglađivanju finih linija i bora.

Kako koristiti serume s vitaminom C?

Ovih dana vitamin C, također poznat kao askorbinska kiselina ili L-askorbinska kiselina, često dolazi u obliku seruma koji pomažu vašoj koži da ga lakše apsorbira, a upravo u tom obliku predstavio ga je Garnier. Garnierov dnevni serum nešto je gušće teksture od novog noćnog. Zajedničko je dnevnom i noćnom serumu da ih nanosimo na čisto lice i vrat (i nakon nanošenja tonika, ako ga koristimo), pritom izbjegavajući područje oko očiju. Formula novog noćnog seruma s 10 % čistog vitamina C prirodnog podrijetla i hijaluronskom kiselinom vidljivo vraća blistavost umornoj koži bez sjaja. S Garnierovim noćnim serumom s vitaminom C prve rezultate možemo vidjeti nakon tri dana, no potrebna su oko tri mjeseca da se stvarno vide učinci, stoga trebamo biti strpljivi.

Garnier serum Garnier serum (Foto: Nova Studio)

U jutarnjoj rutini Garnierov vitamin C radi u sinergiji sa zaštitnom kremom za sunce. Bitno je nanositi SPF jer proizvode obogaćene vitaminom C treba kombinirati sa zaštitnim faktorom. Dovoljno je jednu punu kapaljku seruma nanijeti na čisto lice i nježno ga umasirati u kožu. Uvijek ga koristimo prije dnevne kreme, izbjegavajući područje oko očiju.

Prednosti vitamina C

1. Blago anti-aging djelovanje

Naše tijelo ima strukturni protein kolagen koji pomaže poboljšati elastičnost kože i usporiti pojavu finih bora. Kako starimo, proizvodnja kolagena postaje sporija, što našu kožu čini sklonom višestrukim znakovima starenja.


2. Pomaže smanjiti hiperpigmentacijske mrlje

Hiperpigmentacija i uporne tamne mrlje nastaju zbog pretjerane izloženosti suncu, kao i zbog melazme, staračkih pjega, akni i ožiljaka od prištića. Također mogu biti posljedica prekomjerne proizvodnje melanina u koži, što širi tragove na našoj koži i njezinu teksturu čini neujednačenom. Vitamin C jedan je od najučinkovitijih sastojaka za inhibiranje viška melanina u stanicama kože i postupno smanjivanje tamnih mrlja.

Garnier serum Garnier serum Foto: Nova Studio

3. Pruža koži blistavost i ujednačen ten

Vitamin C u svojoj rutini njege kože možemo koristiti na različite načine, no najviše ćemo dobiti ako ga koristimo s ostalim proizvodima koji će zajedno aktivno raditi na posvjetljivanju tamnih mrljica. Garnier nudi komplementarnu rutinu s vitaminom C: gel za umivanje, dnevni serum, noćni serum, kremu i kremu za okoloočno područje.


 

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Garnier po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju