Osim estetske komponente, briga o zdravlju korisnika, rashlađen i pročišćen zrak, manja potrošnja električne energije i očuvanje okoliša glavne su odlike modela za 2020. godinu

Galerija PR PR PR +1 PR

U mjesecima pred nama klima-uređaji predstavljaju spas kako bismo što ugodnije preživjeli vruće ljetne dane. S obzirom da je riječ o uređaju koji ne kupujemo baš svaki dan, svakako je bitno da se uklopi u interijer našeg doma. Upravo LG ove sezone postavlja nove standarde u industriji i premašuje očekivanja korisnika inovativnim rješenjima za klimatizaciju stambenih prostora sa serijama klima-uređaja LG ARTCOOL te LG DUALCOOL. Sa svojim najnovijim klimama LG spaja vrhunske performanse te moderan i elegantan dizajn koji će svaki prostor učiniti posebnim. Bez obzira za koju se LG-evu seriju odlučili, svi modeli LG klima-uređaja brzo i učinkovito hlade ili griju prostor i dolaze uz 5 godina jamstva. Osim toga, svakako je bitno istaknuti kako većina LG-evih modela klima-uređaja dolazi sa sustavom filtracije koji sterilizira 99.9% bakterija u 30 minuta. Snažni ionizator plazme štiti od loših mirisa i štetnih i zaraznih čestica u zraku s više od 3 milijuna iona kako bi sterilizirali ne samo zrak koji prolazi kroz klima-uređaj, već i okolne površine za sigurnije i čišće okruženje.

LG ARTCOOL – minimalistički dizajn koji se uklapa u svaki interijer

Serija LG-evih klima-uređaja ARTCOOL odiše sofisticiranošću, donosi kućišta bogatih i dubokih tonova te završnu obradu najviše kvalitete. Tu je primjerice model ARTCOOL Mirror od crnog reflektirajućeg stakla koji istodobno pruža bolji protok zraka te vrhunsku estetiku. Tu je i već legendarni model LG ARTCOOL Gallery koji korisnicima omogućava da na prednjem panelu prikazuju sliku po svom izboru, unutar postojećeg, rafiniranog okvira. To je dokaz da i klima-uređaji mogu biti ukras ili izraz individualnosti u interijeru. Sa serijom DUALCOOL dijele napredne dvostruke inverterske kompresore te pametne značajke upravljanja i korištenja.

LG DUALCOOL Pure – rashlađen i pročišćen zrak

Serija klima-uređaja LG DUALCOOL dolazi s izvanrednim mogućnostima rashlađivanja i grijanja te po prvi put s LG-evim učinkovitim sustavom, odnosno dodatkom za pročišćavanje zraka kod modela DUALCOOL Pure. On predstavlja značajnu novost na hrvatskom tržištu jer je istovremeno visokoučinkovit pročišćivač zraka i klimatizacijski uređaj. LG-ev ugrađeni sustav za pročišćavanje zraka uklanja mikročestice (tzv. particular matter ili PM) u procesu od nekoliko koraka koristeći najprije senzor PM 1,0 pa raspršivač iona te na kraju filtar fine i ultrafine prašine. Ugrađeni senzor se aktivira automatski i otkriva čestice prašine veće od PM 1,0 kao i druge štetne tvari u zraku poput prašine, bakterija, virusa, i alergene poput peludi i grinja – te ih neutralizira.

PR PR Foto: PR

Štednja energije i praktično upravljanje

LG-evi ovogodišnji modeli klima-uređaja imaju ugrađen kompresor DUAL Inverter te za rad koriste visokoučinkovitu i ekološki prihvatljivu radnu tvar R32. Zbog dvostrukog inverterskog kompresora klima-uređaj hladi ili grije vaš prostor 40% brže u usporedbi s modelima bez invertera, uz uštedu 70% električne energije te rade gotovo nečujno. Novim LG-evim klima-uređajima se može praktično upravljati putem besplatne aplikacije LG ThinQTM za iOS i Android uređaje s bilo koje lokacije i to zahvaljujući ugrađenom Wi-Fi modulu, a upravo aplikacija LG ThinQ povezuje sve pametne uređaje u kućanstvu i pretvara ga u pametan dom.

„LG-evi klima-uređaji nude snažne performanse uz minimalnu potrošnju energije te imaju minimalistički i jednostavni dizajn kako bi se uklopili u interijer svakog doma. Osim toga, LG klima-uređaji pružaju hlađenje i grijanje bez neugodnog strujanja zraka, uz najnižu razinu buke te jednostavnu i učinkovitu ugradnju. Uz ove sezone poseban naglasak stavljamo na čist zrak u prostoru”, poručio je Alen Bjeliš, voditelj prodaje proizvoda i rješenja za klimatizaciju u LG-u Hrvatska.

Dišite zdravo uz 5 godina jamstva na klima-uređaj

LG Hrvatska je za sve kupce novih klima-uređaja, kupljenih od 20. svibnja do 30. rujna 2020. godine, standardno trogodišnje jamstvo produljio za dodatne 2 godine. To znači besplatan popravak i zamjenu dijelova u razdoblju od 5 godina (prema uvjetima i odredbama iz jamstvenog lista). Uvjeren u pouzdanost i trajnost svojih DUAL Inverter kompresora, LG odobrava i posebno jamstvo od čak 10 godina na ovaj značajan dio zaslužan da klima-uređaj hladi brže i radi tiše.

 

Na tebi je da učiniš prvi korak za bolje sutra. Kako sačuvati planet na kojem živiš saznaj u našem specijalu ''Zemlja, više od planeta''.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju