Kada je 2010. Catherine Middleton najavila zaruke s princom Williamom odjevena u safirno plavu haljinu dotad nepoznatog brenda Issa, dizajnerica Daniella Helayel preko noći je postala najtraženija osoba u Londonu. Zaliha haljina rasprodana je u pet minuta, a nove narudžbe pljuštale su sa svih strana.

Haljina na preklop od svilenog žerseja, dužine do koljena, poput one u kojoj je Catherine Middleton objavila zaruke u trenu je postala klasik koji su nosile zvijezde poput Jennifer Lopez, Scarlett Johanson, Jennifer Hudson i Keire Knightley.

Ovaj elegantni model pogodan za sve prilike, od posla do svečanog koktela, prodavao se u 43 države. Ali samo tri godine kasnije, Daniella Helayel i njezin brend Issa nestali su iz modnog svijeta.

Daniella je nedavno otkrila kako ju je takozvani “Kate efekt“ samo nakratko lansirao visoko u zvjezdanu orbitu, a potom se sunovratila u ponor. Kaže da nije imala pojma da će Kate odjenuti haljinu koju je dizajnirala te nije bila spremna za pomamu koja je uslijedila.

Dizajnerica je nedavno otkrila kako ju je takozvani “Kate efekt“ samo nakratko lansirao visoko u zvjezdanu orbitu, a potom se sunovratila u ponor

Ironično – kad je Kate odjenula haljinu, počela je nevolja. Naša prodaja se udvostručila, ali nisam imala dovoljno novca da financiram proizvodnju svoje tvrtke na tako visokoj razini. Banka mi je odbila dati kredit, a tvornica je vrištala da platim račune. Trebala sam investitora, ispričala je Daniella.

Njezina prijateljica Camilla Al-Fayed otkupila je 51 posto udjela u tvrtki i ispočetka je, kaže Daniella, sve bilo dobro. Camilla je postala direktorica, a Daniella kreativna direktorica. No, Daniella je 2013. godine napustila tvrtku i modna marka Issa je propala.

Otišla sam jer više nisam mogla podnositi stres, kosa mi je posijedjela i počela ispadati. Slomilo mi je srce to što sam morala gledati kako nestaje posao koji sam sama izgradila u proteklih desetak godina. Dvije godine ništa nisam dizajnirala. Bilo je to bolno, ali uvijek sam vjerovala: ono što te ne ubije, ojača te. Puno sam se bavila jogom i putovala svijetom, rekla je Daniella Helayel koja se vraća u modu s novom markom Dhela.

Dizajnirala je kolekcije za sezone proljeće/ljeto i jesen/zima koje sadrže od 80 do 100 modela. Da li će nadmašiti jednu, ali vrijednu “Kate“ haljinu, pitanje je...

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju