Serija Dinastija nezamisliva je bez Joan Collins u ulozi karizmatične i nezaboravne Alexis Colby, no upravo se to moglo dogoditi da su jednu od glavnih uloga u kultnoj sapunici iz osamdesetih prihvatile druge dvije slavne glumice koje su bile prvi izbor za Alexis.

Galerija Joan Collins kao Alexis Carrington Colby u seriji \'Dinastija\' - 11 Joan Collins kao Alexis Carrington Colby u seriji \'Dinastija\' - 2 +0 Joan Collins kao Alexis Carrington Colby u seriji 'Dinastija'

Joan Collins možda nikada ne bismo gledali ulozi Alexis Colby u seriji Dinastija da nije bilo Aarona Spellinga. Naime, upravo se slavni holivudski producent, koji je producirao Dinastiju, zauzeo za Joan kada se birala glumica koja će utjeloviti legendarnu zlicu. Autori serije, bračni par Esther i Richard Shapiro na pameti su imali druge dvije velike filmske zvijezde kada su razmišljali o tome tko bi bio savršen za ulogu.

Prvi izbor bila je Sophia Loren, a drugi Elizabeth Taylor. Sophia koja je početkom osamdesetih, kada je krenulo snimanje Dinastije, glumila u dva televizijska filma, Sophia Loren: Her Own Story i Qualcosa di biondo, odbila je ulogu, a nakon nje i Elizabeth koja se 1981. pojavila u ulozi Helene Cassadine u jednoj od najdugovječnijih sapunica General Hospital.

Producent Aaaron Spelling kojeg je Joan Collins dobro poznavala, tada se zauzeo za nju i tako je stvorena Alexis Colby čiji se lik u Dinastiji prvi put pojavio u drugoj sezoni.

U ulozi Alexis iz Dinastije mogu zamisliti:

glasova:

Gostujući u Showu Grahama Nortona Joan Collins također je otkrila kako je s glumcem Johnom Forsytheom, koji je utjelovio Blakea Carringtona, imala razmirice zbog toga jer je u intervjuima spominjala njegove godine. Naime, Joan je smetalo što se svugdje u medijima spominje da je Linda Evans u tridesetima, a Joan u četrdesetima, no nitko nikada nije spomenuo da John Forsythe ima 62 godine.

Kako danas izgleda Amanda Carrington iz serije \'Dinastija\'? - 9 Amanda Carrington iz "Dinastije": Kako danas izgleda kći srpske princeze?

Spominjala sam Johnove godine u intervjuima jer ne volim diskriminaciju na temelju godina, a gospodinu Forsytheu to se nije svidjelo. Rekao je: 'Zašto moraš spominjati moje godine', a ja sam mu odgovorila: 'Zato jer se Lindine i moje stalno spominju i želimo jednakost', ispričala je Collins. No Forsythea je i dalje cijenila i nazivala ga neustrašivim vođom glumačke ekipe Dinastije.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju