Boje igraju ključnu ulogu u našim životima, čak i na načine kojih uopće nismo svjesni. Je li vam se ikad dogodilo da želite unijeti promjenu u svoj dom, ali vas određene nijanse uvijek vuku na svoju stranu?

Galerija Kombinacije boja prema horoskopskom znaku - 11 Kombinacije boja prema horoskopskom znaku - 2 Kombinacije boja prema horoskopskom znaku - 8 +4 Ljubičasta i narančasta prvi su izbor za jarce i blizance

Psihologija kaže da obično gravitiramo prema bojama koje predstavljaju naše crte karaktera.

Obično mislimo da boje biramo kako bismo stvorili atmosferu u domu, ali boje naših preferencija imaju puno dublje značenje nego što smo mislili. Veliku ulogu u tome ima i naš horoskopski znak.

Djevice će, primjerice, birati kombinaciju plave i žute, a vatreni lavovi moćnu kombinaciju ružičaste i žute.

Ovisno o tome kojem znaku pripadate, na takav ćete način najvjerojatnije obojiti svoj dom.

Kako bi pronašli najbolje kombinacije, Tall Boy i astrolog Inbaal Hongiman udružili su snage i odredili kojem horoskopskom znaku koja boja najbolje odgovara. 

Upotreba hrabrih kombinacija boja u uređenju interijera sve je više trendi, a u nastavku pročitajte koje kombinacije najbolje odgovaraju vašoj crti karaktera, odnosno horoskopskom znaku kojemu pripadate.

Plava i žuta

Duboka boja oceana i moćna boja sunca najbolji su izbor za djevice i ribe jer djeluju smirujuće. Osobe rođene u vodenom znaku ribe vole osjećaj pijeska i mora pod nogama, a za potpuni ljetni doživljaj treba im samo još sunce, koje predstavlja žuta boja.

Djevice su najoprezniji horoskopski znak koji pomno analizira svaki svoj korak, pa tako i uređenje interijera. Plava boja je, prema astrolozima, boja komunikacije, a žuta je boja radosti. Za djevice ne postoji ništa vrjednije od radosnog i toplog razgovora.

Kombinacije boja prema horoskopskom znaku - 8 Plavu i žutu vole ribe i djevice (Foto: Profimedia)

Ljubičasta i narančasta

Dvije raskošne boje najviše će osvojiti jarce. Iako zemljani znakovi ne vole sukobe, pa tako niti sukobe nijansi, ova će kombinacija osvojiti osobe rođene u znaku jarca.

Ovu kombinaciju brzo će zavoljeti i osobe rođene u znaku blizanaca. Suprotnosti se privlače, tvrdnja je koju blizanci često osjete na svojoj koži, a tako će ih privući i kombinacija ovih raskošnih boja, koja utjelovljuje njihovu konfliktnu prirodu.

Kombinacije boja prema horoskopskom znaku - 5 Ljubičasta i narančasta prvi su izbor za jarce i blizance (Foto: Profimedia)

Ružičasta i žuta

Lavovi uživaju u osjećaju sunca na svojoj koži, pa će najčešće istaknuti da je žuta boja broj jedan. Žuta je istovremeno snažna i razigrana, a upravo su takve i osobe rođene u ovom znaku. Ružičastu biraju podsvjesno kako bi svom burnom karakteru dodali i malo nježnosti. Ovaj snažno-nježni kontrast pravi je izbor za osobe rođene u znaku lava.

Kombinacije boja prema horoskopskom znaku - 3 Ružičastu i žutu biraju lavovi (Foto: Profimedia)

Zelena i narančasta

Kombinacija tropskih boja oduševit će strijelce, ali i intelektualne vodenjake. Za sve one koji više vole zabavu od elegancije te razigranost od ozbiljnosti, ova kombinacija boja najbolji je izbor. Osobe rođene u znaku strijelca i vodenjaka nisu previše opterećene uobičajenim pravilima i onime "kako bi trebalo biti", pa će s ovim nijansama riskirati – i pogoditi.

Kombinacije boja prema horoskopskom znaku - 9 Zelenu i narančastu vole strijelci i vodenjaci (Foto: Profimedia)

Plava i narančasta

Rakovi obožavaju plavu boju, koja je utjelovljenje njihova dubokog karaktera prožetog rijekama emocija. Rakovi su jedan od najsloženijih i najkompliciranijih horoskopskih znakova, a podsvjesno im je potreban odmak od uobičajeno stresnog načina života. Razigrana narančasta je najbolji izbor.

Kombinacije boja prema horoskopskom znaku - 5 Ljubičasta i narančasta prvi su izbor za jarce i blizance (Foto: Profimedia)

Bordo i plava

Dubina plave i mističnost tamnocrvene pravi su izbor za osobe rođene u znaku škorpiona. Škorpioni uživaju u tajnama i intrigama, a ove duboke nijanse predstavljaju njihove duboke karaktere. Ova kombinacija osvojit će i dubokoumne vage, koje imaju prigušeni karakter, baš poput kombinacije ovih boja.

Kombinacije boja prema horoskopskom znaku - 10 Plavu i bordo vole škorpioni (Foto: Profimedia)

Crvena i ružičasta

Ove dvije boje označavaju povezanost između ljubavi i seksa, napominju astrolozi. Dok je crvena boja ljubavi, ružičasta je ipak malo razigranija i boja je zaljubljenosti i strasti koje dovode do seksa. To najbolje prepoznaju ovnovi i bikovi, u kojima se ova dva osjećaja stalno bore.

Kombinacije boja prema horoskopskom znaku - 6 Crvenu i ružičastu vole ovnovi i bikovi (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju