Pet dana nakon rođenja novog britanskog princa vojvotkinja i vojvoda od Cambridgea otkrili su njegovo ime.

Galerija Princ Louis Vojvotkinja u haljini Catherine Walker Catherine Middleton +0 Maleni princ Louis u majčinu naručju Svog preslatkog sinčića Catherine i William nazvali su Louis Arthur Charles. Stručnjaci za britansku kraljevsku obitelj bili su sigurni da će par svom trećem djetetu dati tradicionalno ime, ali nitko nije ni pomislio da će inspiraciju pronaći u Francuskoj.

Naime, Louis je jedno od najpopularnijih tradicionalnih francuskih imena i u povijesti ga je nosilo čak 18 francuskih kraljeva.
Princ Louis Princ Louis (Foto: Getty Images)
Ovim potezom odali su počast Louisu Mountbattenu, obožavanom ujaku i životnom mentoru princa Charlesa. Mountbatten je 1979. godine poginuo u atentatu koji je izvela irska revolucionarna vojna organizacija IRA.

Ime Louis francuska je inačica starog imena Chlodowig iz razdoblja Franačke, nastalog od riječi slava i ratnik. Ime Louis stoga nosi značenje slavni ratnik ili slavan u ratu, ovisno o interpretaciji.

Prema numerologiji, ljudi koji nose ovo ime imaju potrebu služiti drugima i brinuti o njihovoj dobrobiti. Sposobni su, kreativni i umjetnički nastrojeni. Imaju sjajne liderske sposobnosti, stvoreni su za velike pothvate i značajan uspjeh. Cijene istinu, pravdu i disciplinu.
Vojvotkinja u haljini Catherine Walker Catherine, William i Louis nakon izlaska iz bolnice (Foto: Getty Images)
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju