Sezona kupanja je počela i većina već kreće u potragu za novim kupaćim kostimom. I dok je gornji dio lako pronaći, mnogim ženama problemi počinju pri odabiru gaćica. Želite li biti sigurni da kroj koji vam se sviđa odgovara vašoj građi tijela i obliku stražnjice, donosimo pravila kod kupovine kupaćih gaćica i 8 trendi modela za svaki oblik tijela


Planirate li kupiti novi kupaći kostim, prije nego odaberete kroj razmislite odgovara li vašoj građi tijela. To se posebno odnosi na kupaće gaćice koje bi trebali birati po obliku stražnjice. U galeriji fotografija donosimo 8 trendi modela gaćica i koji oblik stražnjice ih najviše voli.

Mala stražnjica - Brazilke ili bikini gaćice
Žene s malom stražnjicom mogu se poigrati s minijaturnim donjim djelom kupaćeg kostima, ali i s bogatim i zanimljivim uzorcima. Jedan od modela koji najbolje pristaje ovom tipu stražnjice su brazilke te plitke bikini gaćice na vezanje. Ovi krojevi naglašavaju donji dio tijela i bokove.

Ravna stražnjica - Bokserice ili brazilke
Stražnjica koja nema naglašen profil niti bokove dozvoljava zanimljivu igru s donjim djelom kupaćeg kostima. Uz ovakvu građu tijela najbolje će se uklopiti plitke bokserice ili brazilke koje naglasak stavljaju na bokove. Isto tako, volani, resice i trakice te druge aplikacije su i više nego dobro došle.

Žene s malom stražnjicom mogu se poigrati s minijaturnim donjim djelom kupaćeg kostima, ali i s bogatim i zanimljivim uzorcima

Široka stražnjica - Široke gaćice
Široka stražnjica je ona koja nema naglašen profil već njezin volumen naginje ka bokovima. Želite li skrenuti pažnju s tog djela tijela, birajte gaćice koje su sa strane široke. Širi dio pokriva bokove te naglasak stavlja na noge, što ih vizualno produžuje i čini ih vitkijima.

Zaobljena stražnjica - Retro gaćice
Žene koje se mogu pohvaliti naglašenim, zaobljenim bokovima i zaobljenom, brazilskom stražnjicom mogu se poigrati s ovogodišnjim hit modelom gaćica. Riječ je o retro kroju visokog struka koji seže do ispod pupka. Model koji bi trebali birati mora biti i visoko rezan kako bi naglasak stavili na bedra i vizualno izdužili noge.

Spljoštena stražnjica - Bikini na vezanje
Stražnjica koja nije naglašena u bokovima, a iz profila izgleda spljošteno savršeno će doći do izražaja uz pomoć bikini gaćica na vezanje. Preporuka su i bogati uzorci te volančići koji će staviti naglasak na donji dio tijela. Birate li bikini gaćice, vodite računa o tome da na stražnjici budu otvorenije i nešto više rezane jer će tako stvoriti push-up efekt.

Srcolika stražnjica - viši struk
Srcoliku stražnjicu opisuju naglašeni dio ispod struka dok je donji dio nešto uži. Ovaj oblik tijela voli gaćice nešto višeg struka s debljim bočnim djelom i pojasom. Pojas će prikriti takozvane šlaufiće i dio trbuha i naglasak staviti na prepone i bedra.

Zaobljena, spuštena stražnjica - Brazilke
Naglašena stražnjica koja se spušta preko stražnjeg djela bedra može izgledati vrlo zavodljivo uz pomoć brazilki. Ovaj kroj gaćica je nešto niži te je na stražnjem djelu visoko rezan. Ako vam ipak ne odgovara ovako oskudan model kupaćih gaćica, birajte kroj koji je sa strane vrlo tanak te je na stražnjici visoko rezan.

Niska naglašena stražnjica - gaćice na vezivanje
Stražnjica koja je na donjem djelu  najjače izražena, a na predjelu kukova uska voli modele kupaćeg kostima koji sa ima izražene detalje na bokovima. Najbolji odabir su nešto šire gaćice koje sa svake strane (ili pak s jedne) imaju isprepletene trakice za vezanje ili pak one koje imajudvostruke ili trostruke, odvojene trakice. Ovaj kroj stavlja naglasak na gornji dio stražnjice te tako vizualno balansira njezin oblik.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju