Talijanke su slavne po svojoj fatalnoj ljepoti, kojoj i najkritičniji teško pronalaze zamjerku, a najvažnije pravilo kojim se vode kada je riječ o izgledu jest jednostavnost. Talijanke vole uživati u životu i razmaziti same sebe, a isto preporučuju i drugim ženama. Stoga su rado podijelile svojih 10 jednostavnih trikova ljepote koje je lako posuditi.

 

1. Maslinovo ulje Talijankama je tajno oružje broj 1 za ljepotu
Maslinovo ulje krcato je tvarima koje pridonose ljepoti, poput vitamina E, koji održava mladost kože i hidratizirajućeg skvalena. Jedna od najslavnijih i najljepših Talijanki svih vremena Sophia Loren bila je poznata po tome da se maslinovim uljem mazala po čitavom tijelu. Talijanke vole maslinovo ulje stavljati i na vrhove kose nakon duge, tople kupke koje kosi daje poseban sjaj. Maslinovo ulje ima i ljekovita svojstva, a Talijanke ga čak koriste za liječenje konjunktivitisa.

2. Tjeranje stresa im je prioritet 
Talijanke smatraju stres najvećim neprijateljem ljepote te su uvjerene da zbog prevelike količine stresa svi izgledamo starije i umornije. Znati se opustiti i odmarati vrlina je u talijanskoj kulturi, a najdraži način rješavanja stresa Talijankama je čaša vina svaku večer.

3. Glatka koža prije svega
Talijanke vole glatku, mekanu kožu i najveći dio svakodnevne rutine uljepšavanja posvećuju hidrataciji. Umasiravanje maslaca za tijelo od glave do pete Talijankama je ritual kojim koži podaruju vlagu, a istovremeno se tako i opuštaju. Pri "maženju" kože maslacem posebnu pažnju posvećuju stopalima.

4. Ne boje se sunca
Talijanke su svjesne da će se bore kad-tad pojaviti, pa neka barem onda nastanu zbog uživanja na suncu, smatraju ove fatalne žene. No to vrijedi samo za pravo sunce, ne i za solarije, a kožu uvijek zaštite kremama s visokim faktorima. Doznajte i 5 velikih tajni ljepote Ruskinja kojoj se svi dive.

5. Boju koriste umjereno
Talijanke vole koristiti boju za naglašavanje svoje ljepote, bilo da je riječ o crveno nalakiranim noktima ili ružičastim usnicama. No pri korištenju boja ključna je umjerenost kao i kod šminkanja općenito – Talijanke stavljaju malo make-upa jer žele da im koža diše.
Monica Bellucci Monica Bellucci: "Dosadna" haljina za divu koja odbija prijeći granicu dobrog ukusa
Monica Bellucci Monica Bellucci: Baloner koji bi mnoge žene rado nosile, ali teško ga nalaze u trgovinama
6. Ne prakticiraju dijete
Talijanke imaju opušten pristup hrani i konzumiraju sve što žele, kruh, tjesteninu, sladoled, vino... Trik je u tome da jedu jednostavne i cjelovite namirnice te stavljaju manje preljeva i umaka. I ono najvažnije, porcije su im male. Zbog takva načina konzumiranja hrane Talijanke ne moraju ići na dijete.

7. Zrnca kave najbolje zatežu kožu
Za piling kože tijela Talijanke naprave mješavinu samljevenih zrnaca kave i kokosova ulja, a posebnu pažnju posvete području bedara i stražnjice. Kava zateže kožu te odstranjuje mrtve stanice, dok kokosovo ulje hidratizira kožu. Mnoge Talijanke kažu da ovaj piling uklanja i celulit i strije. Otkrijte i 5 tajni Japanki koje se nikada ne udebljaju i žive najduže.

8. Češnjakom protiv prištića
Kako bi se riješile prištića, Talijanke direktno na upaljeno mjesto utrljaju malo češnjaka. Može se osjetiti peckanje, ali češnjak ima snažna antiseptička svojstva koja vrlo brzo unište bakterije u prištiću i smanje natečenost. To je puno bolji način da se riješite prištića nego da ga istiskujete jer neće ostati nikakav ožiljak.

9. Limunov sok za toniranje kože lice
Za toniranje i posvjetljivanje kože lice mnoge Talijanke koriste samo mješavinu limunova soka i vode. Pomoću blazinice utapkaju malo otopine na kožu lice i trenutno uživaju u osvježenu izgledu. Limunov sok sadrži i vitamin C, koji djeluje poput antioksidansa te umanjuje pojavu bora.

10. Tamna čokolada u službi ljepote
Jedna od najvećih tajni ljepote Talijanki jest uživanje u tamnoj čokoladi. Naime, komadić tamne čokolade trenutno povećava razinu hormona sreće endorfina i serotonina u mozgu. Kada je žena sretna, i više se smije, a osmijeh na licu svaku ženu čini ljepšom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju