Nema gubitka kilograma bez pravilne tjelovježbe, a fitness stručnjak John Rowley otkriva koje vježbe treba izbjegavati kada želite smršavjeti

Ako pokušavat smršavjeti, fizička aktivnost mora biti visoko na listi vaših prioriteta jer bez nje nema trajnog gubitka kilograma. Puno se priča o vježbama koje će nam pomoći prilikom dijete, ali važno je znati i koje vježbe treba izbjegavati.

Upravo je to fitness za Popsugar otkrio fitness stručnjak John Rowley, jedan od direktora organizacije 'International Sports Sciences Association' koja educira fitness trenere, sportske trenere i sportske medicinske profesionalce.

Ni jedna od ovih vježbi nije loša sama po sebi, ali ne daje željene rezultate ako se ne kombinira s drugim vrstama vježbi.

Napominje kako ni jedna od ovih vježbi nije loša sama po sebi i svaka je saveznik u mršavljenju, ali ako ste fokusirani na gubitak kilograma onda vam one neće dati željene rezultate ili će to omogućiti samo ako ih kombinirate s drugim vrstama vježbi.

1. Joga. Sjajna je za dobivanje snage i toniranje tijela, ali vama je potreban trening koji će stimulirati metabolizam na brzi rad i potrošnju kalorija. Zbog toga jogu možete kombinirati s vježbama visokog intenziteta.

2. CrossFit. Ljudi koji nisu u dobroj formi teško će izdržati ovaj zahtjevan fitness režim na početku mršavljenja. Omjer rizika i rezultata nije dobar. Ovo je popularan režim, razumijem zašto je ljudima zabavan i izazovan, ali način na koji se vježbe izvode može biti opasan za nekoga tko nije u tip-top formi, smatra Rowley.

3. Isključivo kardio trening. Kardio vježbe sjajne su za razbijanje masnih naslaga, ali ako ih ne kombinirate s treningom snage onda dolazi do gubitka mišića koji pak loše utječe na metabolizam. Rowley uz kardio vježbe preporuča trening s utezima jer ćete njime stimulirati mišiće koji će sagorijevati kalorije čak i kada jedete ili odmarate.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju