Američki film "Titanic" osvojio je svijet prije 21 godinu. Premijerno je prikazan 18. studenog 1997. godine i nakon toga je poharao kina diljem svijeta te postao jedan od najgledanijih filmova svih vremena.

Galerija Kate Winslet i Leonardo Dicaprio u Titanicu Kate, Leonardo i James Cameron na snimanju filma Kate, Leonardo i James Cameron na snimanju filma +2 Leonardo DiCaprio i Kate Winslet

U vrijeme snimanja bio je najskuplje filmsko ostvarenje. Naime, produkcija je studije Paramount Pictures i 20th Century Fox koštala više od 200 milijuna dolara, ali vratili su svaki dolar i naposljetku zaradili više od dvije milijarde dolara.

Zahvaljujući nevjerojatnom uspjehu filma, Kate Winslet i Leonardo DiCaprio koji u filmu glume glavne uloge odmah su postali velike zvijezde.

Međutim, put do pronalaska glavnih glumaca nije bio nimalo lak, a godinama se šuškalo da je pri vrhu popisa muških glumačkih imena koje su čelnici studija željeli vidjeti u ulozi Jacka Dawsona bio Matthew McConaughey.

Matthew McConaughey 1996. godine, u vrijeme kada se natjecao za ulogu Jacka Matthew McConaughey 1996. godine, u vrijeme kada se natjecao za ulogu Jacka (Foto: Guliver/CoverImages)

Cameron je odbio komentirati te glasine baš kao i one da navodno nije bio zadovoljan s McConaugheyjom. Neću ni potvrditi ni opovrgnuti tu informaciju. Mislim da nije u redu razgovarati o glumcima koji su odlučili da ne žele raditi na ovom filmu ili su bili nedostupni u vrijeme snimanja, a možda i glupo odlučili da to nije dovoljno kvalitetna uloga, kazao je u intervjuu za MTV kada su ga pitali je Matthew uistinu bio prvi odabir.

Možete li zamisliti Mattewa u ulozi Jacka?

glasova:


Slavni glumac sada je napokon sam potvrdio da je definitivno bio "u igri", ali očito ne spada u skupinu glumaca koji su smatrali da uloga nije dovoljno dobra za njih.

Želio sam tu ulogu. Odradio sam dobru audiciju s Kate Winslet. Otišao sam s nje uvjeren da sam dobio ulogu, ali to se nije dogodilo, kazao je Matthew u intervjuu za Hollywood Reporter.

Za ulogu Rose DeWitt Bukater koju je naposljetku dobila Kate Winslet također se natjecalo mnogo glumica, a među njima su bile Jennifer Connelly, Gwyneth Paltrow, Claire Danes, Rachel Weisz i Uma Thurman.

Kate, Leonardo i James Cameron na snimanju filma Kate, Leonardo i James Cameron na snimanju filma (Foto: Guliver/CoverImages)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju