Nanošenje dezodoransa ili antiperspiranta većini je dio jutarnje higijene, ali vjerojatno se nikada niste zapitali radite li to na pravilan način. Liječnica i stručnjakinja za znojenje otkrila je kako je najbolje nanositi antiperspirant, u koje doba dana i u kojoj količini

Antiperspiranti za razliku od dezodoransa djeluju tako da blokiraju žlijezde znojnice te tako smanjuju znojenje i rješavaju problem neugodnog mirisa. To se događa zahvaljujući kemikalijama u antiperspirantima poput aluminijskih soli, no neka istraživanja dokazala su da ti sastojci mogu biti i štetni za ljudsko zdravlje.

Liječnica Dawn Harper otkrila je kako je najbolje nanositi antiperspirant, u koje doba dana i u kojoj količini

Ako baš ne možete bez antiperspiranta, dobro je znati kako ga najpravilnije koristiti i u kojoj količini. Dobra je vijest da ga zapravo možete koristiti puno rjeđe nego što to činite. Saznajte i uzrok pretjeranog znojenja za koji malo nas zna.

Kvalitetan antiperspirant dovoljno je nanijeti dvaput tjedno i on će cijelo vrijeme biti djelotvoran, tvrdi liječnica Dawn Harper te dodaje da je antiperspirant najbolje nanijeti navečer, a ne ujutro kako većina nas rad.

Prije nego što nanesete antiperspirant, koža mora biti potpuno suha. Također, najbolje ga je nanositi navečer prije spavanja kako bi se sastojci tijekom noći upili u pore i sredstvo time bilo djelotvornije. Ako ujutro imate tragove antiperspiranta ispod pazuha, slobodno ih isperite vodom i sapunom, savjetuje Harper te otkriva u kojoj količini treba nanositi antiperspirant.

Svaki pazuh namažite s dva poteza gore i dva poteza dolje, kaže liječnica. Pročitajte i 6 poruka koje vam tijelo šalje pojačanim znojenjem.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju